joi, 17 noiembrie 2016

Publicat la 11/17/2016 10:48:00 a.m. de Anonim

Meci pentru podium! Gaz Metan Mediaș are o partidă grea în deplasare, luni, cu Viitorul lui Gheorghe Hagi


Formaţia lui Cristian Pustai joacă pe stadionul de la Ovidiu cu gândul la un nou rezultat pozitiv. Alb-negrii au o serie de opt jocuri fără înfrângere în campionat, iar un rezultat de egalitate sau o victorie cu Viitorul i-ar menţine pe podiumul Ligii I. În tur, Gaz Metan s-a impus la Mediaş în faţa elevilor lui Hagi cu 2-1, prin reuşitele lui Alexandru Munteanu şi Azdren Llullaku. 


Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan este, fără doar şi poate, revelaţia acestui sezon. Din postura de nou-promovată, gruparea de pe Târnava Mare ocupă, după 15 etape, treapta a treia a podiumului şi nu a mai pierdut în campionat de la începutul lunii septembrie. Mai mult, în retur, jucătorii pregătiţi de tehicianul Cristian Pustai au două victorii din tot atâtea posibile. 
Alb-negrii aveau programat un joc de pregătire cu CFR Cluj, la Mediaş, în pauza competiţională prilejuită de jocurile echipei naţionale, însă acesta nu s-a mai disputat.

Ţintesc play-off

Runda cu numărul 16 aduce un meci greu pentru gaziştii. Aceştia vor întâlni în deplasare Viitorul lui Gheorghe Hagi, una dintre echipele foarte puternice din prima ligă. Cele două formaţii au înaintea acestei etape acelaşi număr de puncte, 26, însă Gaz Metan este pe locul 3, iar Viitorul, pe locul 4, datorită numărului mai mare de goluri marcate. Tehnicianul Cristian Pustai confirmă că formaţia sa vrea să rămână în plutonul fruntaş, iar obiectivul său este accederea în play-off. „Cu siguranţă, ne aşteaptă un meci foarte greu cu Viitorul. Victoria din etapa trecută ne-a urcat în clasament şi ne-a menţinut în plutonul fruntaş. Încă din Serbia, din cantonament, le-am scris jucătorilor un obiectiv al meu şi acum au început să creadă toţi: «play-off». Și acum stă mare scris şi la fiecare ședinţă de pregătire a meciului. Văd tot timpul play-off, play-off...“ a explicat Pustai.

Pregătire bună

Pentru gazişti, pauza competiţională prilejuită de meciul echipei naţionale cu Polonia din preliminariile Campionatului Mondial, care se va desfăşura în Rusia în anul 2018, a fost una binevenită. Aceştia au profitat de întrerupere pentru a se pregăti cât mai bine şi pentru a aborda aşa cum trebuie ultimele şase partide oficiale din acest an. „Am avut o pauză de două săptămâni, în care am avut posibilitatea să ne liniştim şi să pregătim bine meciul de la Viitorul“, a declarat atacantul Mircea Axente.


Amical anulat

Partida de pregătire dintre Gaz Metan și CFR Cluj, programată pentru vinerea trecută, nu s-a mai disputat în cele din urmă. Cele două formații ar fi trebuit să joace la Mediaș, însă, din cauza vremii nefavorabile din acele zile, nu s-a găsit un teren adecvat, mai ales că tot în aceeaşi zi, Gaz Metan II a jucat și ea acasă o partidă contând pentru etapa cu numărul 12 din campionatul Ligii a III-a, cu CS Oşorhei.

Victorie clară la echipa a doua

Echipa secundă a Gazului Metan a obţinut o victorie categorică în etapa cu numărul 12 din Liga a III-a. Formaţia pregătită de tehnicianul Costel Hanc a învins lanterna roşie a clasamentului, CS Oşorhei, cu scorul de 5-2. Sabin Lupu a înscris de trei ori, iar Alexandru Buziuc a reuşit şi el o dublă în confruntarea cu formaţia bihoreană. În urma acestei victorii, Gaz Metan II a urcat pe poziţia a 4-a a clasamentului seriei, cu 21 puncte acumulate.
    Trimite prin e-mail