luni, 14 noiembrie 2016

Publicat la 11/14/2016 01:26:00 p.m. de Anonim

Din primăvara viitoare, examenul teoretic pentru permisul de conducere se va da la Mediaș


Luna aceasta, aleșii locali vor lua în discuție un proiect de reabilitare a a spațiului în care va funcționa centrul de examinare auto. Municipalitatea așteaptă, în prezent, toate avizele necesare. De asemenea, se va modifica locația din care candidații la permisul auto vor pleca pe traseu. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla din parcarea de la fosta unitate militară de aviație din cartierul Automecanica.


Autor: Alex PÎNTEA

Sunt vești bune în ceea ce privește examinarea teoretică a candidaților din Mediaș și din zonă care doresc să obțină permisul auto. Centrul de examinare auto se va deschide cu siguranță, promite primarul Gheorghe Roman, iar în momentul de față municipalitatea așteaptă să obțină avizul necesar pentru funcționare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Sibiu. „Dacă în trecut se făceau tot felul de anunțuri referitoare la deschiderea centrului de examinări pentru obținerea permisului de conducere la Mediaș, eu vreau ca în momentul în care știm exact când se va deschide acest centru să anunțăm public. În acest moment, pot să vă fac cunoscut faptul că am depus toate documentațiile necesare la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și așteptăm în zilele următoare să ne vină și avizul fără de care nu poate să funcționeze sub nicio formă un astfel de centru. Eu vreau să știți că acest lucru se va produce la Mediaș, dar nu vreau să anticipez data la care va fi inaugurat acest centru, pentru că mai avem nevoie de câteva aprobări care nu țin de noi“, a precizat Roman.

Spațiul trebuie reabilitat

Centrul de examinare auto își va desfășura activitatea la fosta unitate militară de aviație, în clădirea în care a funcționat în trecut pentru o perioadă de timp Școala Gimnazială „Istvan Bathory“, iar ulterior Judecătoria. Spațiul trebuie însă amenajat. Un proiect de hotărâre cu privire la reabilitarea viitorului centru de examinare auto se va afla în mapele consilierilor locali la ședința ordinară din luna noiembrie.

Pleacă din altă parte

Conducerea Primăriei Mediaș are programată astăzi o întâlnire cu reprezentanții școlilor de șoferi din oraș. Discuțiile se vor axa pe găsirea unei locații adecvate de unde candidații să plece pe traseu atunci când susțin examenul practic. Cel mai probabil, se va renunța la parcarea Hotelului Central, iar o locație posibilă este parcarea amenajată în zona fostei unități militare de aviație. „Reprezentanții școlilor de șoferi au dorit să aibă o întâlnire cu noi, cei care reprezentăm administrația publică locală, o întâlnire în urma căreia să stabilim alte locații din care să plece viitorii conducători auto de pe raza municipiului Mediaș. Eu sunt deschis unor astfel de întâlniri și cu siguranță împreună vom găsi soluția cea mai bună. O locație probabilă va fi la fosta unitate militară de aviație, iar una la Sala Sporturilor”, a declarat primarul Gheorghe Roman.


Pentru Mediaş şi toată zona

Centrul local de examinare a candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere din Mediaş va deservi persoanele din zona de nord a judeţului Sibiu. Astfel, aici vor putea veni locuitorii municipiului Mediaş, oraşelor Dumbrăveni şi Copşa Mică, dar şi cei din comunele Şeica Mică, Şeica Mare, Micăsasa, Axente Sever, Moşna, Dârlos, Bazna, Blăjel, Brateiu, Biertan, Aţel, Alma, Hoghilag, Laslea, Târnava şi Valea Viilor.
    Trimite prin e-mail