miercuri, 16 noiembrie 2016

Publicat la 11/16/2016 11:40:00 a.m. de Anonim

Centrul de îngrijire pentru vârstnici a fost recepționat


Obiectivul de investiții construit pe strada Academician Ioan Moraru, în imediata apropiere a Unităţii de Asistenţă Medico-Socială, este, în sfârșit, gata.


Autor: Alex PÎNTEA

Acesta are o capacitate de 34 locuri și a costat 8,5 milioane de lei, bani care au provenit în totalitate de la bugetul local al municipiului de pe Târnava Mare. Centrul va deveni funcţional la începutul anului viitor, după obţinerea tuturor autorizaţiilor şi avizelor necesare.

Recepție fără probleme

Lucrările la Centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice din Mediaș au ajuns la final. După ani de tergiversări, constructori care s-au lăsat păgubaşi, contracte anulate şi licitaţii peste licitaţii, obiectivul de investiții a fost finalizat și recepționat la sfârșitul săptămânii trecute. Primarul Gheorghe Roman, alături de responsabilii din cadrul municipalității, au fost prezenți la recepție și au vizitat căminul care își va deschide porțile la începutul anului viitor pentru beneficiari. „Această lucrare a cuprins construcția clădirii de la zero, iar aceasta este dotată cu toate utilitățile. Locurile de cazare sunt în număr de 34, clădirea are centrală termică proprie, generator de curent, stație de pompare pentru apele uzate. Totodată, are spații cu destinație de cabinete medicale, toate dotările anexe, dar și spații pentru recreere. În exterior, toată curtea a fost amenajată și există și aici un spațiu de recreere special amenajat”, a precizat Daniela Pușcaș, directorul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Mediaș.

La standarde europene

Au fost amenajate 14 camere cu câte două paturi și șase camere cu un pat, fiecare cameră fiind dotată cu propriul grup sanitar. În contractul de execuție al investiției au fost cuprinse și lucrări pentru amenajarea integrală a terenului din incintă, respectiv alei carosabile, locuri de parcare, alei pietonale, spații verzi, iluminat exterior și amenajarea unui spațiu de recreere dotat cu bănci, mobilier de grădină și aparate de fitness. 
    Trimite prin e-mail