vineri, 7 octombrie 2016

Publicat la 10/07/2016 08:35:00 p.m. de Anonim

Invitaţie la brunch în TârnăvioaraCentrul Cultural al Diversității Europene din Târnăvioara va găzdui, sâmbătă, 8 octombrie, începând cu orele 11.30, o degustare culinară care combină produse culinare specifice unui mic dejun cu cele ale unui prânz, realizată sub umbrela brandului „Flavours and Sounds of Transylvania”.

Gazdele vă promit bucate alese, gătite de localnici pe baza rețetelor vechi din zona Târnavelor: ciorba brodenlaven, gulyasul ungurilor din Copșa, lichiu cu prune, hajose. Toate specialitățile sunt realizate în satul Târnăvioara, din produse crescute aici. „Ne dorim să facem cunoștință cu cât mai multă lume interesată de bucatele și rețetele tradiționale ale comunităților multiculturale de pe Valea Târnavelor. Scopul nostru principal îl reprezintă promovarea și susținerea Târnăvioarei prin prezentarea produselor, rețetelor și a culturii locale“, anunță organizatorii.
Prima ediție a acestui eveniment a avut loc anul trecut, ca rezultat al atelierului de bucătărie românească organizat în cadrul proiectului „Centrul Cultural al Diversității Europene“, inițiat de Asociația pentru Înfrumuseţarea Orașului Sibiu în parteneriat cu Primăria orașului Copșa Mică și Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu și desfășurat pe parcursul anului 2015 în Târnăvioara. (A.L.)
    Trimite prin e-mail