joi, 22 septembrie 2016

Publicat la 9/22/2016 08:02:00 a.m. de Redacţie

Urmărit internațional pentru un jaf în Italia

foto: davidmckie.com


Un bărbat din Hoghilag, căutat de autoritățile judiciare italiene pentru complicitate la jaf, a fost depistat de polițiștii din Sighișoara, în urma informațiilor furnizate de polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu.

Infractorul urmărit internațional a fost depistat luni, 19 septembrie, în municipiul Sighișoara, în urma schimbului de date și informații dintre cele două structuri de investigații criminale, respectiv Serviciul de Investigații Criminale Sibiu și Serviciul de Investigații Criminale Mureș. 
Pe numele acestuia, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în localitatea Hoghilag, judeţul Sibiu, autorităţile din Italia au emis un mandat european de arestare pentru complicitate la jaf, faptă săvârşită în cursul anului 2014, când, împreună cu alţi doi români au furat un telefon mobil de la un cetăţean italian. „Informaţii suplimentare necesare pentru prinderea tânărului în cauză au fost obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române“, a precizat subcomisarul Luciana Lazăr, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu. În cursul zilei de luni, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu l-au prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pe numele bărbatului fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar marți a fost prezentat magistraților Curții de Apel Alba-Iulia pentru demararea procedurilor în vederea predării către autoritățile judiciare italiene. (A.L.)
    Trimite prin e-mail