miercuri, 28 septembrie 2016

Publicat la 9/28/2016 09:00:00 a.m. de Redacţie

Un accident stupid i-a pus capăt zilelor!


Un fost director de la Regionala Mediaş a societăţii Transgaz a murit, luni după-amiază, într-un accident de circulație, în județul Cluj.


Autor: Alex PÎNTEA

Tragedia s-a produs în apropiere de localitatatea clujeană Topa Mică, la 23 km de Cluj-Napoca. Autoturismul în care se afla Zaharie Poloşan a fost lovit de un TIR care a pătruns pe contrasens. În urma impactului violent, bărbatul în vârstă de 51 ani a murit pe loc. Din primele cercetări ale polițiștilor clujeni, accidentul s-a petrecut pe seama exploziei unui cauciuc, care a făcut ca autotrenul să scape de sub control.

Filmul tragediei

Medieşeanul, angajat al societăţii Transgaz fusese plecat la Zalău în interes de serviciu, iar în momentul producerii accidentului se întorcea acasă, la Mediaş, cu mașina sa personală. Aproape de Topa Mică, un TIR a pătruns pe contrasens şi a izbit în plin maşina condusă de Poloşan. Medieșeanul nu a avut nicio şansă. Şoferul autotrenului, un bărbat din Șimleul Silvaniei, a fost dus la audieri în stare de şoc, fără a reuși să explice ce s-a întâmplat exact. „Conform primelor informații, un autotren care circula pe DN1 F - E81, înspre Sălaj, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de un bărbat de 51 de ani, din judeţul Sibiu, care a decedat în urma impactului. Din primele verificări, rezultă că pătrunderea pe contrasens ar fi avut loc în urma unei explozii de cauciuc. În cauză se continuă cercetările”, a declarat Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Cercetat și de ITM

Pentru că Zaharie Poloşan se afla în delegaţie, cazul este cercetat şi de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu, care trebuie să stabilească dacă a fost vorba sau nu de un accident de muncă. „ITM Sibiu a primit comunicarea evenimentului rutier, petrecut în data de 26 septembrie, în jurul orei 17.00, în urma căruia un angajat al Transgaz Mediaș și-a pierdut viața într-un accident rutier. Victima se deplasa pe ruta Zalău - Mediaș, în interes de serviciu. Inspectorii de muncă din cadrul ITM Sibiu vor efectua verificări în vederea încadrării sau neîncadrării evenimentului ca accident de muncă”, a precizat Raluca Gancea, purtătorul de cuvânt al ITM Sibiu.
    Trimite prin e-mail