joi, 22 septembrie 2016

Publicat la 9/22/2016 08:59:00 a.m. de Redacţie

Sondaj: Christine Thellmann, un candidat de încredere


PNL are un candidat eligibil la Camera Deputaților pentru zona de nord a județului Sibiu.


Autor: Aurelian LUNGU

Viceprimarul liberal al municipiului Mediaş, Christine Thellmann, înscris în cursa internă pentru o candidatură la alegerile parlamentare, se bucură de o cotă de încredere de 21% în rândul sibienilor, fiind urmată de senatorul Nicolae Neagu, cu 18%, fostul preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Sibiu, Constantin Şovăială, şi fostul viceprimar al Sibiului, Virgil Popa, cu câte 14%. Thellmann este precedată doar de actualii deputaţi Raluca Turcan şi Mircea Cazan, liderii organizației județene PNL Sibiu, care se bucură de cea mai mare cotă de încredere dintre liberalii locali în rândul sibienilor: 43%, respectiv, 28%.


Candidat redutabil

Aceste date sunt rezultate dintr-un sondaj realizat de Novel Research, efectuat în perioada 27 august - 5 septembrie, pe un eşantion de 1.164 de persoane cu vârsta de 18 ani și peste din județul Sibiu, selectate aleatoriu, şi care are o marjă de eroare de 2,9%. „Un rezultat al sondajului comandat de PNL face referire la cota de încredere la nivelul cetăţenilor judeţului Sibiu. Procentul meu mă clasează pe locul al treilea la acest capitol. Doresc să le mulţumesc tuturor celor care mă creditează cu încrederea lor, ceea ce reprezintă o recunoaştere a muncii mele, dar şi a muncii echipei din care fac parte. Până la sfârşitul lunii septembrie, se doreşte definitivarea listei candidaţilor Partidului Naţional Liberal la alegerile parlamentare, moment în care, pe lângă rezultatele obţinute de candidaţii înscrişi în competiţia internă, se va ţine cu siguranţă cont şi de dorinţa cetăţenilor“, a mărturisit Christine Thellmann.


PNL, prima opțiune

Primele trei personalităţi naţionale, la nivelul încrederii, în judeţul Sibiu, sunt Klaus Iohannis cu 62%, Dacian Cioloş cu 48% şi Raluca Turcan cu 40%, a anunţat Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu, într-o conferinţă de presă, în urma sondajului. Acesta mai arată că PNL se consolidează ca principala forţă politică a judeţului Sibiu, fiind cotat ca prima opţiune de vot, cu 42%. PNL este urmat de PSD cu 31%, Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) cu 11%, PMP cu 6%, ALDE cu 5%, USR cu 2% şi UDMR tot cu două procente. „La nivelul percepţiei partidelor politice, PNL este considerat ca fiind un partid corect, cu oameni competenţi, în timp ce PSD este perceput ca un partid corupt“, a subliniat Turcan.


    Trimite prin e-mail