joi, 1 septembrie 2016

Publicat la 9/01/2016 07:57:00 a.m. de Redacţie

Record de spectatori! Festivalul de film de la Biertan dedicat filmelor horror a tras cortina peste o ediţie de succes

foto: Sergiu Serj

Actriţa Cosmina Stratan a câștigat trofeul „Lună Plină” cu filmul „Shelley”, la cea mai de succes ediție de până acum a Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină” de la Biertan.


Autor: Alex PÎNTEA

Producţia daneză în regia lui Ali Abbasi a câştigat cea de-a cincea ediție a festivalului, încheiată duminică. În competiția de scurtmetraje, Premiul Publicului i-a revenit filmului ceh „Leshy”, de Pavel Soukup, un exercițiu de stil și teroare à la Guillermo del Toro, inspirat de o legendă din folclorul slav. 

Filme apreciate

Filmul „Shelley”, care a avut premiera mondială la Berlinala 2016, a fost unul dintre cele șase lungmetraje care au concurat pentru trofeul „Lună Plină”. Acesta spune povestea unei tinere românce, care acceptă să fie mamă-surogat pentru un cuplu care nu poate avea copii, dar lucrurile iau o întorsătură neașteptată. Filmul lui Abbasi îmbină unele dintre temele de anul acesta ale programului - dorinţa de a avea copii cu situaţia emigranţilor est-europeni pentru căutarea de locuri de muncă. Printre favoritele publicului s-au aflat și „Mi Gran Noche”, cel mai recent film al lui Álex de la Iglesia, dar și debutul românesc „Vizitatorul”, proiectat sâmbătă, într-o sală arhiplină, în prezența regizorului Jamil Hendi și a actriței Oana Irina-Duțu. 


Proiecţii speciale

Sute de fani ai genului horror a adunat, la Cinema Vertigo, și proiecția specială a filmului „Labyrinth”, regizat de Jim Henson, cu David Bowie și Jennifer Connelly, la 30 de ani de la lansare. La închidere, fanii s-au delectat din nou, ca în fiecare an, cu imbatabilul „Rocky Horror Picture Show”, musicalul lui Jim Sharman din anul 1975.

Peste 4.500 de spectatori

Au fost patru zile pline cu filme horror și fantasy care au rulat în Grădina Méliès, Cinema Vertigo și la Sala Karloff. Din programul festivalului au făcut parte şi mai multe ateliere fantastice în camping, vânători de fantome și petreceri. A fost ediția cu cel mai mare număr de spectatori - peste 4.500, potrivit organizatorilor -, numărul abonamentelor vândute triplându-se față de anul trecut.


    Trimite prin e-mail