joi, 1 septembrie 2016

Publicat la 9/01/2016 07:48:00 a.m. de Redacţie

Lucrau „la negru“ în Mediaş56 de cetățeni moldoveni au fost depistaţi la muncă ilegală în municipiul de pe Târnava Mare. 

Aceștia desfășurau activităţi lucrative fără forme legale, la o societate comercială din oraş. Persoanele din Republica Moldova, bărbați și femei cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani, au intrat legal pe teritoriul României, însă nu aveau drept de muncă. Societatea comercială la care lucrau nu a solicitat pentru aceștia avize de muncă sau de detașare, încălcând astfel prevederile legale în materie.
„În scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în rândul comunităţii noastre, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Sibiu, au desfăşurat, în data de 23 august, o acţiune pe linia combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. Cu această ocazie, au fost depistaţi 56 de cetăţeni moldoveni, bărbaţi şi femei, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, la o societate comercială din oraşul Mediaş. Persoanele, cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani, sunt originare din Republica Moldova. Persoanele au intrat legal pe teritoriul României, cu paşapoarte biometrice, documente care le permit o şedere pe teritoriul ţării de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere, fără a avea drept de muncă. De asemenea, societatea comercială nu a solicitat pentru cetăţenii moldoveni avize de muncă sau de detaşare, încălcând astfel prevederile OG 25/2014 privind încadrarea şi detaşarea străinilor pe teritoriul României“, se arată într-un comunicat remis de către Biroul pentru Imigrări al judeţului Sibiu. (A.P.)
    Trimite prin e-mail