vineri, 9 septembrie 2016

Publicat la 9/09/2016 08:44:00 a.m. de Anonim

Festivalul Naţional de Teatru „Pro Actoria“ a ajuns la cea de-a treia ediţie | PROGRAM și RECOMANDĂRI



Festivalul Naţional de Teatru „Pro Actoria“ se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni la Mediaş. Șapte trupe de teatru din Reghin, Lugoj, Caracal, Braşov, Medgidia, Roman şi Fălticeni vor evolua pe scena Sălii Traube. Invitatul special al ediţiei din acest an este actriţa Manuela Golescu. 


Autor: Alex PÎNTEA

Evenimentul este organizat de către Primăria Mediaş în colaborare cu Asociaţia Teatrul Popular din oraş. Prima ediţie a festivalului „Pro Actoria“ a fost organizată în toamna anului 2014, cu ocazia împlinirii a cinci decenii de la înfiinţarea Teatrului Popular la Mediaş. 

Acces liber

De azi şi până duminică, municipiul de pe Târnava Mare găzduieşte un nou eveniment cultural deosebit. Trupe de teatru din întreaga ţară vor urca pe scena Sălii Traube pentru a prezenta publicului o serie de piese din dramaturgia românească, dar şi din cea universală, iar intrarea va fi gratuită. „Festivalul Naţional de Teatru «Pro Actoria» va avea loc în perioada 9 -11 septembrie la Sala Traube. Ediţia din acest an va aduce pe scena Sălii Traube trupe de teatru din Reghin, Lugoj, Caracal, Brașov, Medgidia, Roman şi Fălticeni. Intrarea este liberă“, a precizat Raluca Filip, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.

Programul reprezentațiilor

Festivalul de teatru va debuta la ora 17.00. Prima piesă va fi prezentată de către trupa „Din culise“ a Casei de Cultură a Tineretului din Reghin. Este vorba de „Cerere în căsătorie“, de A.P. Cehov, în regia lui Luchian Pantea. De la ora 18.30, trupa „GMG Esperom“ a Centrului Cultural „Reduta“ Braşov va prezenta „Refacerea vieţii“, de Ion Băieşu, în regia lui Marian Râlea. Programul zilei de sâmbătă va începe tot de la ora 17.00 şi va fi deschis de către trupa Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu“ din Lugoj. Spectacolul prezentat va fi „Bazar sentimental“, o adaptare după Ion Minulescu în regia Mariei Voronca. De la ora 18.30, Teatrul „Dan Alexandrescu“ din Roman va pune în scenă „O noapte furtunoasă“, de I.L. Caragiale, în regia lui Radu Vatavu, iar seara se va încheia cu piesa „Conu Leonida faţă cu reacţiunea sau Republica Delirum Tribanorum“, prezentată de trupa „Tethis“ a Casei de Cultură „Ioan N. Roman“ din Medgidia. Programul celei de-a treia zile a festivalui va debuta la ora 18.00, cu piesa „Cap ai, minte ce-ţi mai trebuie sau ce-am avut şi ce-am pierdut“, o adaptare după I.L. Caragiale în regia lui Florin Beciu, prezentată de către Teatrul Municipal Caracal. Tot duminică, de la ora 19.30, trupa „Birlic“ din Fălticeni va prezenta piesa „Amor, umor şi omor“, o adaptare după Anton Pann în regia lui Ovidiu Cuncea, coordonator fiind părintele Liviu Mihăilă.


Recital Manuela Golescu

Festivalul Naţional de Teatru „Pro Actoria“ îşi va închide porţile anul acesta cu un moment deosebit. Invitatul de onoare al evenimentului va fi actriţa Manuela Golescu, care a pregătit recitalul extraordinar intitulat „Miresme de Rai“.




    Trimite prin e-mail