miercuri, 10 august 2016

Publicat la 8/10/2016 06:31:00 p.m. de Anonim

Pasagerul 1.000.000 a ajuns mai repede anul acesta pe Aeroportul Cluj


Consiliul Județean Cluj, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, împreună cu compania aeriană Aegean Airlines, au sărbătorit miercuri pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2016 la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

În acest an, pasagerul cu numărul 1 milion a fost înregistrat pe zborul charter turistic Heraklion - Cluj al companiei aeriene Aegean Airlines, cu o lună mai devreme decât în anul 2015.


“În anul 2010, pentru prima dată Aeroportul Cluj avea un milion de pasageri în decembrie; Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj premia pasagerul cu numărul 1.0000.000. Iată că în 2016 reuşim în luna august, mult mai repede să atingem acest număr. Felicitări pasagerului cu numărul un milion Marius Pop şi familia. Premiul pentru pasagerul un milion constă într-un sejur în Grecia pentru două persoane în perioada mai-iunie 2017, într-un abonament de un an parcare gratis la aeroport, o geantă de voiaj cu diverse produse plus reviste şi suveniruri. Pasagera cu numărul 999.999 este Floriana Cenan. Premiul acordat este un voucher de reducere în valoare de 50 de euro pentru călătorii în 2017 şi suveniruri, un abonament parcare 6 luni la aeroport, geantă cu diverse produse şi reviste. Pasagera cu numărul 1.000.001 este Sas Eva. De asemenea, a primit un voucher de reducere de 50 de euro, abonament 6 luni parcare la aeroport, diverse produse şi suveniruri”, a spus directorul aeroportului clujean David Ciceo.
“În urmă cu 6 ani, aeroportul a atins un milion de pasageri undeva în luna decembrie. Astăzi, atingem acest milion în luna august ceea ce demonstrează faptul că politica dusă de aeroport în dezvoltarea lui a dat rezultat. Anul acesta estimăm 1,8 milioane de pasageri până la finele anului, iar anul viitor estimăm un milion undeva în luna iunie. Asta demonstrează că acest proiect început în urmă cu 10 ani de dezvoltare a aeroportului are continuitate indiferent de cine a condus judeţul Cluj. Îl felicit pe domnul Ciceo pentru munca pe care o face aici la aeroport. Vă asigurăm că vom continua dezvoltarea aeroportului care pentru noi este un proiect esenţial. Nu vom ezita să susţinem şi cu resurse financiare tot ceea ce ţine de Consiliul Judeţean pentru a putea să atragem noi companii pentru ca dumneavoastră clujenii să vă bucuraţi de noi rute, pentru ca noi toţi să facem din acest judeţ şi oraş, după Bucureşti, principala poartă aeriană a României”, a precizat preşedintele CJ Cluj Alin Tişe.
Ciceo a mai precizat faptul că anul viitor, pasagerul cu numărul 1.000.000 va fi sărbătorit şi mai repede.
"Anul viitor, nu numai că vom atinge mult mai repede pasagerul un milion, dar vom aveam două aniversări, anul viitor vom depăşi două milioane de pasageri. Investiţiile făcute de Consiliul Judeţean şi eforturile în cele două terminale şi în pistă, iată s-au concretizat şi printr-o creştere semnificativă de trafic", a spus directorul aeroportului clujean.
Pasagerul cu numărul 1.000.000 este din Cluj-Napoca şi lucrează la o şcoală de şoferi.
“Mă bucur de acest premiu, nu ştiam că sunt pasagerul un milion. Nu ştiam ce se întâmplă, numai în avion ne-au anunţat. Am fost în concediu în Creta. Ne-a plăcut foarte mult în Grecia. A fost o săptămână de relaxare. Abia aşteptăm noul concediu”, a spus Marius Pop, pasagerul norocos, care lucrează ca şi instructor auto la o şcoală de şoferi din Cluj.
    Trimite prin e-mail