joi, 25 august 2016

Publicat la 8/25/2016 02:10:00 p.m. de Redacţie

După o remiză albă, spargem gheaţa cu Dinamo?


Gaz Metan Mediaș a remizat, scor 0-0, pe teren propriu cu FC Botoşani.


Autor: Alex PÎNTEA

Alb-negrii au făcut o primă repriză slabă, iar apoi, în actul secund, au controlat jocul, au lovit bara, prin Radu Zaharia, şi au mai avut alte două ocazii mari, prin Eric de Oliveira şi Cristian Gavra. Pentru Gaz Metan, urmează vineri seara, de la ora 21.00, o deplasare dificilă pe terenul lui Dinamo București.

Reprize diferite

Jucătorii lui Cristian Pustai au început greu partida cu moldovenii lui Leo Grozavu, iar fostul gazist Victoraş Astafei a fost aproape de a deschide scorul în minutul 22, însă şutul său a fost respins de Alexandru Greab cu un reflex foarte bun. Altfel au stat lucrurile în repriza a doua, atunci când gaziştii au controlat ostilităţile în teren. Cea mai mare ocazie de gol i-a aparţinut mijlocașului Radu Zaharia. În minutul 57, acesta a fost găsit excelent în careu de Azdren Llullaku, a şutat, dar mingea a lovit bara transversală. Peste alte zece minute, brazilianul Eric de Oliveira a şutat fără preluare din marginea careului peste poartă, pentru ca în final şutul lui Cristian Gavra să treacă și el puţin peste poartă.

Mai buni acasă

„Am ratat, din păcate, dar să sperăm că la următoarea ocazie o să înscriu. Parcă ei au fost mai proaspeți în prima repriză, dar noi am dominat repriza a doua, am ieșit mai motivați. Am avut ocazii, dar se pare că mingea nu a vrut să intre în poartă“, a comentat Radu Zaharia, protagonistul celei mai mari ocazii a alb-negrilor. Acesta a prefațat și partida de mâine cu Dinamo București. „Aici, la Mediaș, se pare că suntem o echipă foarte greu de bătut. Încercăm să prestăm un joc bun și în deplasare și să luăm puncte și de acolo, să fim și acolo aceeași echipă care suntem acasă. Ne așteaptă un meci pe terenul lui Dinamo și ei sunt favoriți. Mergem acolo să jucăm bine, să ne dăruim și să scoatem tot ce putem“, a mai spus Zaharia.

Deplasare dificilă

Echipa de fotbal Gaz Metan are o săptămână grea. După ce au jucat luni seara, pe teren propriu, cu FC Botoșani, partidă încheiată la egalitate, pe alb-negri îi așteaptă o deplasare grea în capitală. Formația lui Pustai va întâlni Dinamo București, liderul campionatului Ligii I după primele cinci etape. Gazul nu a câștigat niciodată în Ștefan cel Mare, astfel că partida se anunță cu atât mai provocatoare. 
    Trimite prin e-mail