joi, 21 iulie 2016

Publicat la 7/21/2016 02:45:00 p.m. de Anonim

Concerte estivale la Mediaș: Hortus Musicus și grupul Motto



Municipiul de pe Târnava Mare va găzdui, mâine seară, un eveniment cultural deosebit. Ansamblul cameral internaţional „Hortus Musicus“ va concerta la Biserica Evanghelică Sfânta Margareta începând cu ora 19.00.

Acesta este format din cinci artişti din trei ţări. Este vorba de Ulrike Titze la vioară, Dóra Király la flaut drept, Guido Titze - oboi, István Csata la viola da gamba şi Paul Cristian la clavecin. Ansamblul cameral internaţional „Hortus Musicus“ s-a născut în această formulă de componenţă în anul 2014, ca rezultat al colaborării muzicale de lungă durată în proiectul anual al Orchestrei Baroce a Festivalului de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc. Formaţia reuneşte muzicieni din Germania, Ungaria şi România, care împărtăşesc acelaşi crez artistic şi anume pasiunea pentru muzica veche şi studiul stilului autentic de interpretare a repertoriului baroc, pe instrumente de epocă.
Un alt eveniment cultural important care va avea loc la Mediaş în această lună este programat vineri, 29 iulie, de la ora 19.00. La terasa Hotelului BinderBubi va avea loc un concert de muzică folk cu grupul Motto. Evenimentul este organizat de către Asociaţia Culturală „Mediaş - Cetate Seculară“. (A.P.)
    Trimite prin e-mail