vineri, 1 iulie 2016

Publicat la 7/01/2016 12:15:00 p.m. de Anonim

Competiții cu miză! Iulia Zudor și Peter Herman vor alerga în Italia și Turcia


Doi atleți ai Clubului Sportiv Școlar Mediaș vor reprezenta municipiul și România la două competiții internaționale programate la sfârșitul acestei săptămâni.


Autor: Alex PÎNTEA

Astfel, Iulia Zudor va participa la Campionatele Europene de Cros Montan din Italia, iar Peter Herman la Campionatele Balcanice de Juniori 1 din Turcia. 

Experiență și mobilizare

Iulia va pleca mâine dimineață către Italia. Vine după o pauză care i-ar putea afecta evoluția, însă antrenorul Vasile Herman crede în puterea ei de mobilizare. „Atât Peter, cât și Iulia sunt foarte bine pregătiți, poate cu un ușor minus la Iulia, datorită faptului că a fost o perioadă în care nu s-a putut pregăti la parametri normali, dar mă bazez pe faptul că are experiență competițională, se va mobiliza bine și va face un rezultat bun. Ea s-a întors acum două săptămâni de la Jocurile Balcanice din Bulgaria, acolo unde a câștigat pentru al doilea an consecutiv, cu echipa, titlul de campioană balcanică“, a explicat Vasile Herman. 

Vrea să facă baremul

Pentru Peter Herman, competiția de Turcia reprezintă și un criteriu de calificare la Jocurile Europene pentru Tineret. Acestea se vor desfășura luna viitoare în capitala Georgiei. „Peter va alerga 3.000 m la o categorie superioară. Pentru el va fi ultima șansă de a se califica la Jocurile Europene de la Tbilisi și sperăm că timpul de 8 minute și 40 secunde nu va fi o barieră așa de ridicată pentru el. Trebuie să se înțeleagă că dacă va reuși va fi foarte bine, dacă nu, asta va fi. Eu i-am spus să meargă, să alerge cu plăcere și probabil că rezultatele vor veni după aceea“, mai spune Herman.


Vicecampion național

Zilele trecute, Peter a reușit să câștige titlul de vicecampion național de juniori în proba de 5.000 m. Competiția s-a desfășurat la Pitești, pe o căldură sufocantă, care a afectat prestația participanților. Medalia obținută a fost singura a delegației Clubului Sportiv Școlar Mediaș la Campionatele Naționale de Juniori 2. „Rezultatele obţinute mă bucură şi mă alimentează cu bucurie şi putere de muncă. Medaliile au şi ele importanţa lor în viaţa unui sportiv, pentru că, de fiecare dată când te uiţi la ele, ai un sentiment plăcut. Înainte de începerea competiţiei, aveam un sentiment de frică, dar şi de nerăbdare. Ştiam că am muncit mult, dar era prea cald şi într-o cursă nu ştii niciodată ce se poate întâmpla. Pot să spun că am avut noroc cu tatăl meu, care mi-a amintit că trebuie să mă simt bine şi să iubesc ceea ce fac“, recunoaște sportivul.
    Trimite prin e-mail