vineri, 10 iunie 2016

Publicat la 6/10/2016 11:31:00 a.m. de Anonim

Un vultur de bronz realizat de Ioan Cândea, sfințit de Ziua Eroilor la Copșa Mică | FOTO



Ziua Eroilor a fost sărbătorită conform tradiției deja împământenită la Copșa Mică, la monumentul din faţa Primăriei, pentru a onora memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate, pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Ieri, în prezența autorităților locale: primar, viceprimar, consilieri locali, ai reprezentanților Poliției Naționale, Poliției Locale, SMURD, ai Sfatului Bătrânilor, elevilor și profesorilor din școlile orașului și în fața unui public numeros, s-a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor neamului de către preoții tuturor bisericilor din oraș.
Primarul orașului, Daniel Tudor Mihalache, a adus un cuvânt de mulțumire văduvelor veteranilor de război pentru sacrificiul soților lor pe câmpurile de luptă, reafirmând cu tărie respectul pe care trebuie să îl păstram acestor eroi.


Profitând de momentul solemn prilejuit de Ziua Eroilor, a fost sfințit și vulturul de bronz, lucrare a sculptorului sibian prof. Ioan Cândea, instalat recent în ansamblul Monumentului Eroilor, la 10 ani distanță de la prima completare a monumentului cu un vultur de ghips care s-a deteriorat în timp.


    Trimite prin e-mail