vineri, 17 iunie 2016

Publicat la 6/17/2016 09:31:00 a.m. de Redacţie

Fotbaliştii Gazului Metan au început pregătirea


Lotul echipei de fotbal s-a reunit pentru noul sezon competițional programat să înceapă la sfârșitul lunii iulie. Jucătorii se vor pregăti la Mediaș până în data de 25 iunie, iar ulterior vor pleca într-un cantonament de aproximativ două săptămâni în Serbia, acolo unde vor disputa cinci partide de verificare. Singurele noutăți de până acum sunt revenirile lui Sergiu Muth și Răzvan Pleșca. O altă veste bună este că atacantul Cristian Gavra continuă la Mediaș și în sezonul următor. Sâmbătă este programat un joc-școală, în cadrul căruia vor fi testați mai mulți jucători.


Autor: Alex PÎNTEA

Fotbaliştii Gazului Metan au efectuat miercuri după-amiază primul antrenament de reacomodare la efort, sub comanda antrenorului Cristian Pustai. De la reunirea lotului a lipsit motivat fundașul Ionuț Buzean. Astăzi, jucătorii vor face vizita medicală la Sibiu, iar sâmbătă au programat un meci-școală. „Am început treaba cu gânduri bune, cu speranțe, cu greutățile financiare inerente, care sunt peste tot în țară. Cu toate acestea, eu cred că rămânem cu un nucleu de jucători, circa 19 din lotul pe care l-am avut, și încercăm să mai aducem maxim șase, pentru că doresc să am un lot de 25 de jucători, în care intră și portarii. Este vorba de 22 de jucători de câmp și trei portari. Cred că trebuie să mai întărim axul central al echipei, adică să găsim un fundaș central cu experiență și un închizător pe profilul lui Hoban sau Todea. Nu ne grăbim însă cu transferurile, mai avem timp destul la dispoziție“, a explicat Pustai.

Două reveniri importante

La reunirea lotului au fost prezenți fundașul Sergiu Muth și portarul Răzvan Pleșca. Primul a semnat un contract valabil pentru un sezon, cu posibilitate de prelungire, şi va îmbrăca din nou tricoul alb-negru. Sergiu Muth se întoarce la Mediaş, după ce a evoluat sezonul trecut la ASA Târgu-Mureş, acolo unde însă a fost mai mult rezervă şi a prins foarte puţine minute. În ceea ce îl privește pe Răzvan Pleșca, acesta revine după împrumutul la FC Botoșani. Portarul se află în continuare sub contract cu Gaz Metan. 

Continuă Gavra

Atacantul Cristian Gavra va îmbrăca și sezonul viitor tricoul alb-negru. Jucătorul care a marcat goluri foarte importante, care au contribuit decisiv la promovarea echipei, s-a înțeles cu gruparea de pe Târnava Mare și va rămâne la Mediaș. „Gata, vacanța s-a terminat, am venit la treabă și sperăm să facem un sezon cât mai bun. Continui la Gaz Metan încă un an. Ne așteaptă un sezon dificil, dar eu spun că avem o echipă foarte bună“, a mărturisit Gavra.

Cantonament în Serbia

Fotbaliştii Gazului Metan se vor pregăti la Mediaş până în data de 25 iunie. Ulterior, este programat un cantonament în Serbia, în cadrul căruia vor avea loc cinci partide de verificare, al căror calendar urmează să fie definitivat în zilele următoare. Lotul va rămâne în cantonament până pe 8 iulie, atunci când este programată revenirea în municipiul de pe Târnava Mare.

Vrea echipa a doua

Tehnicianul Cristian Pustai a explicat, în cadrul conferinței de presă organizate cu ocazia reunirii lotului, că și-ar dori ca Gaz Metan să aibă și echipa a doua. În acest sens, se vor purta o serie discuții pentru o eventuală colaborare cu Sparta Mediaș și se va studia posibilitatea ca această echipă să fie înscrisă în Liga a III-a.
    Trimite prin e-mail