luni, 13 iunie 2016

Publicat la 6/13/2016 12:16:00 p.m. de Redacţie

A început Bacalaureatul 2016! Opt centre evaluează peste 2.200 de absolvenți din județul SibiuPrima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2016 a debutat astăzi cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, proba A.

La examenul de bacalaureat sesiunea iunie – iulie 2016 s-au înscris în unitățile de învățământ liceal din județul Sibiu un număr de 2.217 absolvenți. Dintre aceștia, 1.905 absolvenți sunt din promoția curentă, iar 312 absolvenți sunt din promoțiile anterioare.
La nivelul județului Sibiu au fost constituite opt centre de examen, o subcomisie la Agnita și un centru zonal de evaluare. Un număr de 1.933 absolvenți susțin începând de astăzi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, proba A. Această probă se va desfășura pe durata a trei zile: 13 – 15 iunie.
În intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, proba B. Proba D, constând în evaluarea competențelor digitale, va avea loc în intervalul 21 – 24 iunie. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, proba C, programată între 27 iunie şi 1 iulie.
Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care, la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susţinut proba. (M.L.)
    Trimite prin e-mail