joi, 12 mai 2016

Publicat la 5/12/2016 10:49:00 a.m. de Redacţie

Voluntari de Mediaş


Săptămâna Naţională a Voluntariatului este marcată şi anul acesta în municipiul de pe Târnava Mare. 


Autor: Alex PÎNTEA

În perioada 9-15 mai vor avea loc o serie de evenimente organizate de către Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth“, în parteneriat cu Școala Națională de Gaz, Colegiul Tehnic Mediensis, Crucea Roșie - Subfiliala Mediaș și Centrul de Recuperare Neuromotorie pentru Persoane cu Dizabilităţi „Pruncul Isus“. Primul eveniment a fost un concert umanitar desfăşurat la Şcoala Naţională de Gaz, ieri a avut loc în Piaţa Regele Ferdinand I un atelier de handmade, iar mâine, la bibliotecă, va fi organizat un atelier de citit și de creat povești.

Concert caritabil

Săptămâna Națională a Voluntariatului a debutat luni la Școala Națională de Gaz. Centrul de Documentare și Informare al şcolii a găzduit un concert umanitar cu scopul de a dărui, la final, un computer pentru copiii aflați la centrul „Pruncul Isus”. Printre invitați s-au aflat Bianca Kadar, trupa Library Spirits, Sergiu Radu, Silvia Sas, Mădălina Oana Vodă. „Nu au lipsit momentele de teatru, dans, filme motivaționale și parada costumelor naționale susţinută de «PledoarIE pentru IE» sub îndrumarea Cristinei Pustai de la Şcoala Naţională de Gaz. În cadrul acestui eveniment a fost prezentată și prima carte de povești și desene realizată de voluntari pentru copiii de la «Pruncul Isus» Mediaş“ a explicat Antonela Sofia Barbu, referent de specialitate în cadrul Bibliotecii Municipale.

Ateliere de creaţie

Ieri, voluntarii s-au strâns în parcul din Piața Regele Ferdinand I, pentru a invita publicul de toate vârstele la un atelier de handmade. Un alt atelier de citit şi de creat poveşti îşi va deschise porţile mâine, la sediul bibliotecii. În același timp, va fi deschisă campania de recrutare de voluntari noi, care să se implice în proiectele culturale, sociale și educaționale care vor fi derulate în anul 2016 la bibliotecă, în cadrul programului de voluntariat „Voluntarii cărților din bibliotecă“. 

Din 2007 la Mediaș

În Săptămâna Națională a Voluntariatului, sute de organizații, instituții și grupuri de inițiativă din țară și voluntarii acestora organizează diverse acțiuni și evenimente în același timp. Numeroase țări din lume sărbătoresc voluntariatul într-o săptămână sau într-o zi dedicată, încă din 1943, atunci când acest eveniment a avut loc în Canada. Săptămâna Voluntariatului este organizată în cadrul Bibliotecii Municipale din Mediaș începând cu anul 2007. De un an de zile, în cadrul instituției de cultură a fost deschis și un spațiu dedicat voluntarilor, în urma realizării proiectului „Voluntarii cărților din bibliotecă“, susținut de Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret. Acesta s-a derulat prin „Raftul cu Iniţiativă“, implementat la nivel naţional în 16 biblioteci de către Fundaţia Provobis, Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România şi Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat. 
    Trimite prin e-mail