luni, 9 mai 2016

Publicat la 5/09/2016 10:38:00 a.m. de Anonim

Programul de sensibilizare-colectare selectivă a deşeurilor “Eu Selectez”, derulat de Eco-Sal la Copşa Mică



Primăria oraşului Copşa Mică, împreună cu SC Eco-Sal SA Mediaş şi în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Copşa Mică, au demarat joi, 5 mai, cea de-a VI-a ediţie a campaniei de sensibilizare-colectare selectivă a deşeurilor “Eu Selectez”.

În cadrul proiectului sunt înscrişi 12 elevi voluntari ai claselor a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Copşa Mică. Campania se desfăşoară în mai multe etape: cursuri despre colectarea selectivă, vizite în teren la locurile de colectare selectivă, vizită la staţia de selecţie şi transfer Eco-Sal Mediaş, vizitarea depozitului ecologic de la Cristian, pichetarea zonelor de selecţie din oraş, distribuirea de materiale informative etc. La final, proaspeţii absolvenţi vor susţine un seminar despre colectarea deşeurilor, în faţa părinţilor şi a altor invitaţi din oraş.
"Elevii prezenţi la sediul CDI de la Şcoala Gimnazială Copşa Mică, la prima întâlnire, au fost întâmpinaţi de dl. primar Mihalache Tudor Daniel şi de către dl. Mircea Mărgineanu, reprezentant SC Eco-Sal SA, şi li s-a prezentat un istoric al deşeurilor şi colectării lor până la aplicarea în 2005 a proiectului de colectare selectivă zonal. La finalul ambiţiosului proiect, participanţii vor primi certificate de experţi în managementul deşeurilor şi vor face o vizită la Parlamentul României, ca o mică răsplată pentru acest harnic grup de elevi", se arată într-un comunicat al Compartimentului Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei Copșa Mică. (A.L.)
    Trimite prin e-mail