vineri, 27 mai 2016

Publicat la 5/27/2016 06:44:00 a.m. de Anonim

Îmbunătățirea imaginii și cresterea notorietății României ca destinație turistică prin promovarea brandului turistic național Salina Turda - obiectiv turistic de referință în peisajul turimului românesc (P)


În data de 27 mai 2016 vor avea loc două evenimente de o importanță deosebită pentru municipiul Turda: semnarea protocolului de colaborare între Autoritatea Națională pentru Turism și Salina Turda și inaugurarea Hotelului Potaisa, proaspăt reabilitat și modernizat.

Primul eveniment va avea loc începând cu ora 11, în amfiteatrul minei Rudolf – Salina Turda și va încununa semnarea protocolului de colaborare dintre ANT și Salina Turda. Asocierea obiectivului Salina Turda și, implicit, a Hotelului Potaissa cu brandul turistic național înnobilează cele două simboluri ale municipiului Turda și le oferă o garanție ce le deosebește de celelalte obiective si unitați de cazare.
Evenimentul de inaugurare a Hotelului Potaissa se va desfășura începând cu ora 18, la locația hotelului, Piața Republicii, nr. 6, Turda, fiind urmat de un cocktail, care va avea loc în incinta noului restaurant al hotelului.
Obiectivul principal este acela de a îmbunătăți imaginea și creșterea notorietății României ca destinație turistică, prin promovarea brandului turistic național și transformarea Salinei Turda în pilonul central al dezvoltării locale, care să atragă fluxuri investiționale regionale și internaționale, în primul rând, prin activarea potențialului ridicat de antrenare pentru IMM-uri cu profil de turism, servicii balneare și sănătate. Protocolul încheiat între ANT și Salina Turda reprezintă o concepție strategică integrată, având ca obiectiv susținerea reciprocă în promovarea brandului de țară.
În cadrul celor două evenimente deosebit de importante pentru orașul nostru, vom avea onoarea și plăcerea de a avea invitați de renume internațional, ambasadori ai turismului românesc, jurnalisti din Polonia, Slovacia si Italia. Astfel, alături de noi se vor afla doamna președinte ANT, Anca Pavel Nedea, precum și o serie de nume sonore, promotoare ale valorilor autentice: Helmuth Duckadam, „Eroul de la Sevilla”; magicianul naiului, Nicolae Voiculeț, care va susține și un concert senzațional de muzică la nai; Ionuț Budișteanu, tânăr informatician și inventator român. 
Considerăm oportună această asociere turistică la nivel național și, de asemenea, considerăm că Salina Turda a reușit și va reuși să îmbunătățeasca imaginea României ca destinație turistică, având în vedere profilul media, premiile și denumirile atribuite minei de sare de la Turda. Totodată, asocierea contribuie și la îmbunătățirea imaginii și la creșterea notorietății României ca destinație pentru turiștii străini ajunși în orașul nostru, prin asigurarea unui standard ridicat al calității serviciilor oferite.
    Trimite prin e-mail