luni, 16 mai 2016

Publicat la 5/16/2016 11:46:00 a.m. de Anonim

Cioloș: Comunitatea sașilor ardeleni, resursă pentru consolidarea legăturilor cu Germania și Europa


Comunitatea sașilor ardeleni este o resursă neprețuită pentru consolidarea legăturilor cu Germania și Europa, dar și cei mai entuziaști ambasadori ai României, a scris premierul Dacian Cioloș, ieri, pe pagina sa de Facebook.


''De 66 de ani, comunitatea sașilor ardeleni se întâlnește la Dinkelsbuhl, un mic oraș bavarez care amintește de Sighișoara. Își poartă cu mândrie portul popular iar în inimă au orașele și satele natale din Transilvania. De aceea, împreună cu ei la această sărbătoare m-am simțit alături de cei mai entuziaști ambasadori ai României în Germania. Comunitatea sașilor ardeleni este o resursă neprețuită pentru consolidarea legăturilor cu Germania și Europa. Suntem datori să le spunem că sunt oricând bineveniți acasă, în România, și guvernul pe care îl conduc le promite că va încerca să reînvie și să îngrijească localitățile de unde au plecat și care fac parte din patrimoniul nostru comun'', spune premierul.
În context, el adresează o invitație asociațiilor săsești și mai ales tinerilor care mențin tradiția părinților, să lucreze cu Executivul ''pentru ca reînvierea locurilor natale să devină în scurt timp o realitate''. 
foto: Dacian Cioloș / Facebook

''Vreau să mulțumesc autorităților federale germane, șefului cancelariei Peter Altmaier, lui Bernd Fabritius, președintele Asociației Sașilor Ardeleni și autorităților locale germane pentru sprijinul și grija pe care o au față de această comunitate remarcabilă care unește în spirit România de Germania'', a mai scris premierul.
Premierul Dacian Cioloș se află, începând de sâmbătă, într-o vizită oficială în Germania.

    Trimite prin e-mail