joi, 5 mai 2016

Publicat la 5/05/2016 09:09:00 a.m. de Redacţie

Centrul Mediașului, redat pietonilor


De astăzi dispar maşinile din centrul istoric al Mediaşului, iar zona va deveni una exclusiv pietonală. Accesul autoturismelor va fi interzis şi nu va mai fi permisă decât aprovizionarea între orele 5 și 9 dimineaţa. Vor mai avea acces riveranii, însă aceştia nu vor putea parca în Piaţa Regele Ferdinand I. De asemenea, a fost interzis accesul pe strada Stephan Ludwig Roth, cu excepţia riveranilor şi a maşinilor de aprovizionare.


Autor: Alex PÎNTEA

Piaţa Regele Ferdinand I va fi, începând de astăzi, o zonă în care vor mai circula doar pietonii. Accesul autoturismelor va fi restricţionat în totalitate. „oresc să anunţ cetăţenii Mediaşului că începând de joi, 5 mai, vom restricţiona accesul autoturismelor în Piaţa Regele Ferdinand I. Zona este una pietonală şi, din acest punct de vedere, ar trebui într-adevăr să fie doar a pietonilor care să se poată plimba în linişte“, a explicat Orosz Csaba, city manager-ul municipiului Mediaş.

Două excepţii

Conform noului regulament de acces în centrul istoric, persoanele care locuiesc aici vor putea intra, însă nu vor avea drept de parcare decât în curţile proprii, iar aprovizionarea va fi permisă doar între orele 5 și 9 dimineaţa. „Avem un regulament clar. Acces în Piaţa Regele Ferdinand I vor mai avea doar riveranii, persoanele fizice. Staţionarea maşinilor va fi interzisă, iar toate persoanele fizice vor trebui să îşi parcheze maşinile în curţi, iar cei care nu au această posibilitate vor staţiona pe strada Petofi Sandor sau pe celelalte străzi adiacente centrului. Societăţile comerciale, toate persoanele juridice, vor avea accesul cu cardul doar în intervalul orar 5 și 9 dimineaţa. Cardurile vor fi setate în aşa fel încât după ora 9 să nu fie active. Pentru alte evenimente culturale, se pot depune cereri la Primărie şi se va permite accesul în perioada în care se vor desfăşura aceste activităţi“, mai spune Orosz Csaba.

Interzis pe Roth

Municipalitatea şi-a propus să rezolve situaţia traficului foarte aglomerat din zona centrală, iar o altă măsură luată vizează strada Stephan Ludwig Roth. Astfel, accesul către Piaţa Regele Ferdinand I a fost interzis cu două excepţii. „Accesul pe strada Stephan Ludwig Roth, către Poliţia municipală, a fost interzis cu excepţia riveranilor şi a aprovizionării cu marfă. Se poate observa că s-a remontat indicatorul cu accesul interzis, iar asta datorită faptului că şi în respectiva zonă era o aglomerare mare de maşini şi am dorit să reglementăm şi acest lucru“, a mai explicat Orosz Csaba. Reprezentanţii municipalităţii au realizat şi un inventar al locurilor de parcare din zona centrală şi au constatat că sunt 524 locuri amenajate.

Orosz Csaba | administrator public: „Sper ca de acum încolo să avem un centru mult mai aerisit şi bineînţeles că Poliţia Locală va efectua în următoarea perioadă controale, se va verifica dacă se respectă acest regulament şi se vor aplica sancţiuni celor care îl vor încălca.“
    Trimite prin e-mail