luni, 16 mai 2016

Publicat la 5/16/2016 10:38:00 a.m. de Anonim

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, adevărata poartă aeriană a Transilvaniei! (P)

Compania aeriană Turkish Airlines va efectua zboruri Cluj - Istanbul cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână. De asemenea, recenta inagurată rută spre Varșovia este profitabilă pentru polonezi, iar foarte probabil de anul viitor vor fi efectuate zboruri zilnice.

Într-un interviu acordat Monitorului de Mediaș, directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a dezvăluit faptul că încă o companie aeriană turcească este interesată de ruta Cluj – Istanbul, după ce compania Pegasus și Tarom și-au anunțat interesul pentru această destinație.

Câte zboruri va avea pe săptămână Turkish Airlines de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj?
David Ciceo: Compania Turkish Airlines va efectua zboruri Cluj - Istanbul. Ne bucurăm că există interes mare pe ruta Cluj - Istanbul. Legat de aceste decizii, sunt şi anumite mişcări, în sensul că Taromul probabil nu va mai face această rută de pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj. Nu ştim de Pegasus, dar este sigur Turkish Airlines că va avea trei zboruri pe săptămână, ceea ce-i foarte bine pentru că Turkish prin Istanbul asigură conexiuni foarte bune. Urmează să anunţăm programul de când o să vină Turkish. Compania Turkish Airlines este listată la bursă. Deja şi-au anunţat investitorii că urmează să câştige destinaţia Cluj. Ne bucurăm că există un mare interes, dar deciziile unor companii influenţează pe alte companii.

Cât de importantă este venirea celor de la Turkish Airlines pentru pasageri?
Este foarte important, pentru că este o destinaţie nouă şi o ţară nouă cu care nu avem zboruri regulate, doar vara avem Antalya. Vor fi, în acest fel, conexiuni foarte bune prin Istanbul, inclusiv pentru Statele Unite, Canada şi unele destinaţii complementare faţă de Lufthansa.

Recent, compania poloneză LOT a început să efectueze zboruri Cluj-Varșovia. Cât de profitabile sunt?  
Zborurile celor de la LOT pe ruta Cluj - Varşovia merg foarte bine şi sperăm ca anul viitor să fie zboruri zilnice, anul aceasta au patru pe săptămână.

Câte destinații noi are, în acest fel, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj?
Suntem în discuţii şi cu alte companii şi cu alte destinaţii. Oricum, este o mare realizare. Anul acesta, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj avem 11 destinaţii noi.

Credeți că o să crescă numărul de pasageri o dată cu venirea celor de la Turkish Airlines?
Odată cu venirea celor de la Turkish Airlines va fi şi o creştere de pasageri, având în vedere că este vorba despre un zbor de trei ori pe săptămână.

Bătălia pentru ruta Cluj - Istanbul este tot mai mare. Alte două companii urmează să efectueze zboruri pe ruta Cluj – Istanbul

Începând cu 2 iunie 2016, compania aeriană Pegasus Airlines va opera zboruri regulate pe destinația Istanbul (Turcia), cu o frecvență de 3 zboruri pe săptămână. “Suntem foarte încântați de acest nou operator aerian care va asigura pasagerilor nostri care călătoresc în Orientul Apropiat mai multe opțiuni pentru destinații din această regiune. Totodată prin toate strategiile noastre vom continua să extindem rețeaua operatorilor aerieni, oferind astfel mai multe opțiuni de călătorie pasagerilor noștri”, menționa la momentul respectiv David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj.
De asemenea, din 1 iunie 2016, compania aeriană TAROM va demara zborul Iași-Cluj-Napoca-Istanbul cu o frecvență de două zboruri pe săptămână.

Aeroportul clujean este oficial „Poarta aeriană a Transilvaniei”

Comisia Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci a aprobat sloganul aeroportului din Cluj-Napoca, după ce Aeroportul Târgu Mureş a contestat sloganul clujenilor.
De trei ani de zile se luptă reprezentanţii Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj  să înregistreze sloganul „Gateway to Transylvania Poarta Aeriană a Transilvaniei”.
„Noi am solicitat să se înregistreze denumirea de Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj poarta Transilvaniei şi în engleză Gateway to Transilvania şi s-au opus cei de la Aeroportul din Târgu Mureş, dar Oficiul de Mărci le-a respins solicitarea având în vedere că noi am fost primi cu acest slogan. Real vorbind suntem poarta Transilvaniei şi principala poartă a Transilvaniei şi ne bucurăm foarte mult că oficiul de invenţii şi mărci ne-a acceptat şi a validat acest lucru. Sloganul urmează să fie pus în aeroport şi pe adresele noastre oficiale. Urmează să se facă parte din brandul aeroportului. Am pregătit acest slogan de peste trei ani dar a durat contestaţia aeroportului din Târgu Mureş. Ne bucurăm foarte mult că ni s-a dat dreptate”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj, David Ciceo. 
    Trimite prin e-mail