vineri, 8 aprilie 2016

Publicat la 4/08/2016 01:55:00 p.m. de Redacţie

Târg de succes la Sibiu


Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali - structura teritorială Sibiu şi Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj au organizat la Sibiu, pe 26 martie, Târgul Furnizorilor de servicii pentru persoanele cu dizabilități din judeţul Sibiu, cu ocazia Zilelor Asistenței Sociale.


Autor: Aurelian LUNGU

Evenimentul s-a desfășurat la sediul Bibliotecii Universitare, de pe str. Lucian Blaga nr. 2, și a fost posibil prin intermediul proiectului „Reţea de servicii mobile de recuperare complexă la domiciliu pentru copii şi tineri cu dizabilităţi din mediul rural”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Parteneri în organizarea şi desfăşurarea târgului au fost: Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Sibiu şi Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii „Lucian Blaga“ Sibiu.

Participare numeroasă

Târgul s-a bucurat de o largă participare şi de un mare succes, fiind prezenţi furnizori de servicii sociale, instituţii de profil atât judeţene, cât şi naţionale. Manifestarea a fost însoţită de expunere de produse realizate de beneficiarii serviciilor şi de o expoziţie de carte de specialitate. „Întrucât reprezintă o activitate cu relevanță în formarea profesională continuă a asistenților sociali, evenimentul a fost creditat de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România. Creditele acordate sunt conținute de certificatele oferite tuturor asistenților sociali participanți“, a precizat Valeria Guliman, președintele Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România - structura teritorială Sibiu. Obiectivul principal al evenimentului a fost promovarea furnizorilor, serviciilor, încurajarea şi susţinerea schimbului de experienţă şi bune practici. Au fost prezentate 18 servicii şi proiecte care vin în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi din judeţul Sibiu, care dau posibilitatea beneficiariilor de a se orienta către servicii complementare dezvoltate în cadrul altor organizaţii. „Considerăm participarea fiecărui furnizor în general şi a fiecărui specialist în special o contribuţie deosebită la reuşita acestui eveniment şi un efort solidar pentru dezvoltarea asistenţei sociale“, au apreciat organizatorii.

Tradiție

Începând cu anul 2007, pentru comunitatea profesională a asistenţilor sociali din judeţul Sibiu, campania naţională „Zilele Asistenţei Sociale“ a devenit o tradiţie. Manifestările cu caracter profesional prilejuite de această ocazie au imbrăcat diferite forme: întâlniri profesionale, dezbateri, lansare de cărţi, emisiuni şi interviuri mass-media, publicări de articole, simpozion naţional. În 2016, tema manifestărilor a fost „Societatea prosperă când demnitatea și drepturile tuturor oamenilor sunt respectate“.
    Trimite prin e-mail