joi, 28 aprilie 2016

Publicat la 4/28/2016 07:58:00 p.m. de Redacţie

„Săptămâna Altfel” la Universitatea Româno-Germană din Sibiu


Universitatea Româno-Germană din Sibiu (URGS) a derulat, în perioada 18-22 aprilie, cea de-a cincea ediție a programului „Pentru tine, pentru viitorul tău!”. Această acțiune este destinată elevilor de liceu, fiind planificată în contextul derulării programului „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, dedicat activităților extracurriculare și extrașcolare.


Autor: Aurelian LUNGU

URGS s-a alăturat programului „Școala Altfel”, încă de la prima sa ediție, contribuind la dezvoltarea tinerilor și stimulând participarea lor la activități diverse și nonformale. În acest an, universitatea a propus activități variate și interesante, la care au participat elevi de la mai multe licee din Sibiu, cum ar fi: „Procesul penal pe înțelesul tuturor“ - simularea unui proces penal și prezentarea unor aspecte inedite și puțin cunoscute ale activităților din instanțele judecătorești; „Consiliere și orientare în carieră“ - realizarea unui CV și a unei scrisori de intenție, cum să ne pregătim pentru un interviu de angajare etc.; „Ne vedem pe Facebook!“ - cum să folosești rețeaua de socializare Facebook ca instrument de promovare, prin prelucrare, concepție grafică și conținut video. 

Au stârnit interes

Astfel, în cadrul Săptămânii Altfel, sala de judecată s-a mutat la Universitatea Româno-Germană. Elevi din cadrul Liceului Tehnologic „Henri Coandă” din Sibiu, dar și ai Colegiului Economic „George Barițiu” din Sibiu au asistat la un proces penal simulat de către studenții din cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative. Astfel, elevii au avut ocazia de a vedea ce se întâmplă în cadrul unei săli de judecată, activitatea stârnind un interes major în rândul tinerilor. De asemenea, liceenii au participat la o acțiune deosebit de interesantă de consiliere și orientare în carieră, în cadrul căreia și-au autoevaluat personalitatea, în vederea identificării intereselor și abilităților personale, și au primit informații interesante, utile și necesare în vederea orientării și planificării traseului profesional. Folosirea rețelelor de socializare online ca instrument de promovare a constituit o altă activitate de succes, care a atras interesul tinerilor și a prezentat o altă latură a rețelei de socializare Facebook decât cea folosită în mod obișnuit de tineri, și anume din perspectiva promovării, dezvoltării și susținerii unei afaceri.

Oaspeți bine primiți

Tot în cadrul programului „Școala Altfel” au participat și elevi de la Liceul „Onisifor Ghibu” din Sibiu, care au asistat la prelegerea cu tema „Biblioteci și universități reprezentative în spațiul lingvistic german”, susținută în limba germană. În plus, elevii de liceu participanți la programul „Pentru tine, pentru viitorul tău!” au vizitat sediul URGS, au primit informații despre oferta educațională a universității, au socializat și au interacționat cu cadrele didactice și cu studenții. „Atât elevii din licee, cât și cadrele didactice coordonatoare și-au exprimat interesul de a dezvolta noi activități în parteneriat cu URGS, fiind deosebit de încântați de activitățile desfășurate“, au conchis reprezentanții universității.
    Trimite prin e-mail