vineri, 8 aprilie 2016

Publicat la 4/08/2016 01:50:00 p.m. de Redacţie

Prins în flagrant, după ce s-a dat colonel de poliție | VIDEO

Poliţiştii medieşeni au reţinut un bărbat care păcălea vârstnici prin metoda „Accidentul“.


Autor: Alex PÎNTEA

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a fost arestat, sâmbăta trecută, la Mediaş. Acesta a sunat la o pensionară în vârstă de 67 de ani, căreia i-a spus că fiul său a suferit un accident de circulaţie şi are nevoie de bani pentru o operaţie urgentă. Femeia a avut prezenţa de spirit de a anunţa poliţia, iar în momentul în care bărbatul s-a prezentat pentru a ridica banii, a fost reţinut de oamenii legii. 

A sunat la poliţie

Bărbatul a apelat-o pe vârstnică şi s-a dat drept colonel de poliţie. Acesta i-a comunicat femeii că fiul acesteia a suferit un accident de circulaţie pentru care necesită a fi operat de urgenţă. „Imediat, telefonul a fost preluat de un aşa-zis doctor, care a informat-o pe victimă că trebuie să plătească o sumă de bani pentru a-i fi salvată viaţa fiului său, stabilind de comun acord o anumită sumă de bani. După lungi discuţii, în care victima a fost pusă în legătură şi cu presupusul fiu, care plângea să fie ajutat şi să-i dea toţi banii din casă pentru a fi salvat, părţile au convenit ca un colaborator să se prezinte la locuinţa ei să ridice banii. Astfel, ulterior, la adresa victimei s-a prezentat o persoană de sex masculin, care în momentul intrării în locuinţă a fost imobilizat de poliţiştii medieşeni“, a precizat subcomisarul Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.

A ajuns după gratii

Oamenii legii au stabilit faptul că infractorul este un tânăr în vârstă de 28 ani, în prezent domiciliat fără forme legale în judeţul Mureş, după ce a locuit o vreme în comuna Laslea. Acesta mai înşelase în luna februarie, prin aceeaşi metodă, o altă persoană pe raza municipiului Mediaş. Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, 24 de ore,  iar ulterior Judecătoria Mediaş a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la înşelăciune, respectiv tentativă la infracţiunea de complicitate la înşelăciune. Acesta se află, în prezent, încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.


    Trimite prin e-mail