vineri, 15 aprilie 2016

Publicat la 4/15/2016 12:04:00 p.m. de Redacţie

Miza UDMR Mediaș stă pe Consiliul Local


UDMR nu va avea candidat pentru fotoliul de primar în municipiul Mediaș.


Autor: Alex PÎNTEA

Organizaţia Mediaş a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România şi-a stabilit strategia pentru alegerile locale din luna iunie. Astfel, s-a decis ca toate energiile să fie concentrate în lupta pentru Consiliul Local. În ceea ce priveşte alegerile pentru funcţia de primar, nu a fost desemnat niciun candidat. UDMR îşi va consulta membrii şi va analiza programul fiecărui candidat, iar ulterior va lua o hotărâre în privinţa celui pe care îl va sprijini.

Din toate categoriile

Conducerea organizaţiei locale a UDMR a susţinut o conferinţă de presă în care a explicat că a fost aprobată lista de candidaţi pentru Consiliul Local. Pe primele cinci poziţii se regăsesc Orosz Csaba, Joo Endre, Levente Csifo, Jozsef Balogh şi Magdalena Bordi. „Am alcătuit o listă care a fost aprobată în unanimitate de către delegaţii prezenţi. Această listă conţine o serie de persoane foarte pregătite pentru a avea o activitate în Consiliul Local. Sunt persoane bine pregătite, am încercat să avem reprezentanţi din toate categoriile posibile, avem atât femei, cât şi bărbaţi, tineri dar şi persoane în vârstă“, spune Orosz Csaba, preşedintele UDMR Mediaş.

Discuţii şi analize

UDMR Mediaş nu va avea candidat pentru funcţia de primar al municipiului. Formaţiunea va decide pe cine va susţine în urma consultărilor cu membrii. „În urma analizelor, am considerat că în acest moment nu se impune candidatura unei persoane din partea UDMR pentru funcţia de primar. Din ce ştim până acum, oricum există o inflaţie destul de mare de candidaţi, iar alegerile desfăşurându-se într-un singur tur, considerăm că ar fi o risipă de energie să ne avântăm în această luptă. Vom aştepta să se oficializeze candidaturile, vom consulta membrii şi simpatizanţii noştri şi vom ţine cont de părerea lor în privinţa sprijinirii unui anumit candidat. În acelaşi timp, vom purta discuţii şi cu acei candidaţi care ne vor aborda“, a mai explicat liderul UDMR.
    Trimite prin e-mail