sâmbătă, 30 aprilie 2016

Publicat la 4/30/2016 03:59:00 p.m. de Redacţie

Mediașul are candidaţi cu acte-n regulă


Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 2 Mediaş a înregistrat nouă candidaturi pentru funcţia de primar, iar pentru Consiliul Local s-au consemnat 17 candidaturi.

Autor: Alex PÎNTEA

Cinci dintre aspiranții la fotoliul de primar vin din partea unor partide politice: Gheorghe Roman (PNL), Mihai Macaveiu (PSD), Alex Oltean (PMP), George Petrescu (ALDE) și Florin Sebastian Cheţan (PRM). De asemenea, Iacob Tiberiu, Cristian Marian, Ioan Petrariu şi Alexandru Pleşca candidează din postura de indepedenţi.

Aflux de independenţi

Pentru Consiliul Local Mediaş au depus liste de candidaţi PSD, PNL, UDMR, PER, ALDE, PMP, Partidul Naţional Democrat, PRM și UNPR. Totodată, au fost înregistraţi opt candidaţi independenţi: Ioan Mărginean, Iacob Tiberiu, Marian Lazăr, Cristian Marian, Alexandru Pleşca, Dan Radu Păltan, Ioan Petrariu şi Carmen Drăguşin.

Candidat puternic

Gheorghe Roman a ales să îşi depună candidatura la funcţia de primar într-o zi specială, atât pentru creştini, cât şi pentru el personal, ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă. Roman a venit la sediul Biroului Electoral însoţit de echipa PNL. „Am ales să depunem candidaturile de ziua Sf. Gheorghe, pentru că are o semnificaţie deosebită. Aşa cum acesta a învins balaurul şi a eliberat cetatea Silena, îmi doresc ca noi, medieşenii, să reuşim să scoatem oraşul din situaţia în care se află“, a explicat candidatul PNL. Liberalii au depus listă completă pentru Consiliul Local şi afirmă că au o „locomotivă“ puternică. „Pentru funcţia de primar avem un candidat puternic, în persoana lui Gheorghe Roman. Pentru Consiliul Local, aşa cum am promis, avem o listă de candidaţi complet nouă, cu oameni pregătiţi şi dornici să se implice în problemele oraşului“, a precizat Christine Thellmann, şeful de campanie al PNL Mediaş şi candidat pentru Consiliul Local.

Programul alegerilor

Marţi, ora 24.00, a fost ultima zi în care candidaţii au avut posibilitatea să se înscrie la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 2 Mediaş. În 4 mai, candidaturile vor rămâne definitive, iar două zile mai târziu va începe campania electorală care va dura până în data de 4 iunie. Medieşenii sunt aşteptaţi la urne pe 5 iunie, în intervalul orar 7.00-21.00.
    Trimite prin e-mail