vineri, 15 aprilie 2016

Publicat la 4/15/2016 11:46:00 a.m. de Redacţie

Încă o gogoașă pesedistă! Pentru centura Mediașului nu există finanțare în 2016



PSD a promis centura Mediașului, Guvernul dezvăluie minciuna. Ministrul Transporturilor şi senatorul Viorel Arcaş par să dețină informaţii diferite despre acest obiectiv. Ministrul Transporturilor nu le-a dat nici o speranță medieșenilor în privința centurii ocolitoare.


Autor: Alex PÎNTEA

Centura Mediaşului nu se va realiza prea curând. Când anume ar putea deveni acest proiect realitate nu ştie nici măcar ministrul Transporturilor. Dan Costescu spune că nu există finanţare în acest an, iar studiul de fezabilitate face obiectul unei acțiuni înregistrate la Consiliul Naţional de Soluţionare al Contestaţiilor. Declarația a atras critici aspre ale președintelui PSD Mediaș, senatorul Viorel Arcaş, care a sărit „la gâtul“ tehnocratului.

Nu există finanţare

Prezent la sfârşitul săptămânii trecute în zona Mediaş, reprezentantul Executivului a afirmat că centura ocolitoare nu are finanţare în acest an, iar studiul de fezabilitate este blocat din cauza unei contestaţii. În ceea ce priveşte un eventual termen de demarare al lucrărilor la centura ocolitoare, Costescu a explicat că este nevoie de răbdare, pentru se rezolva obiectivele importante din masterplanul existent la nivel naţional. „Din informațiile pe care le am eu, acest proiect al centurii Mediașului face obiectul unei dispute, al unei contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Nu știu ce o să decidă dânșii. Știu că este un proiect care se află în derulare, dar nu pot să mă substitui dânșilor și dânșii vor decide cu privire la viitorul acestui proiect. La Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor este contestația cu privire la studiul de fezabilitate pentru această centură ocolitoare. Anul acesta nu va fi finanțată în niciun caz centura Mediașului, pentru că aprobările pentru finanțare s-au efectuat la începutul anului numai pentru acele proiecte care aveau situația juridică clară“, a precizat Costescu.

Nu vor să semneze

La o zi după declaraţia ministrului, Arcaş a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că respectiva contestaţie s-a rezolvat deja, iar în prezent CNADNR refuză să semneze contractul de atribuire către firma care a câştigat licitaţia. „Contestaţia de care vorbea ministrul Transporturilor este cea făcută de către firma care a câştigat licitaţia, iar acest Guvern de tehnocraţi, mai exact CNADNR, a refuzat să semneze contractul de atribuire. Ministrul Transporturilor a pierdut, firma a câştigat contestaţia, iar pisica e în curtea CNADNR. Nu ştiu dacă dl. ministru era informat despre ce se întâmplă sau nu se întâmplă la ei şi povesteşte aici verzi şi uscate“, susține Arcaş.

Dan COSTESCU | ministrul Transporturilor: „Am fost personal și am văzut cum se circulă în Mediaș și nu este o plăcere și sperăm ca problema juridică să fie rezolvată cât mai repede și să intre în discuție la CNADNR, iar aceştia să ne dea soluțiile.“
    Trimite prin e-mail