marți, 5 aprilie 2016

Publicat la 4/05/2016 02:57:00 p.m. de Anonim

Au început lucrările la pasarelă de la gară


Pasarela pietonală din zona staţiei SNCFR Mediaş a intrat într-un proces amplu de reabilitare.


Autor: Alex PÎNTEA

Lucrările sunt necesare, întrucât aici nu s-a intervenit niciodată pentru reparaţii. Până la sfârşitul lunii noiembrie a acestui an, se vor executa lucrări de reparaţii, consolidare, hidroizolaţii, înlocuirea căii de rulaj a pietonilor şi a parapeţilor de protecţie. Valoarea acestora este de 1,1 milioane de lei, bani care provin din bugetul local al municipiului.

Lucrări complexe

Lucrările la pasarela pietonală din zona gării au demarat săptămâna aceasta. În urma unei expertize tehnice s-a constat că la nivelul pasarelei există o serie întreagă de deficienţe care necesită lucrări de reparaţii şi consolidări. „Este un proiect derulat prin Direcţia Tehnică a municipalităţii. Constructorul a început deja lucrările, se lucrează la consolidări la pile, care sunt făcute prin cămăşuiri. Vor urma lucrări la un tablier care este foarte deteriorat şi va fi turnat monolit din nou, iar fisurile din grinzile care susţin pasarela vor fi reparate. De asemenea, pe partea de beton se va aplica o vopsea specială, pentru protecţia acestuia“, a detaliat viceprimarul George Petrescu.

Închisă pentru pietoni

Lucrările de reabilitare a pasarelei vor presupune, în această vară, închiderea ei pentru pietoni. „Pe calea de rulaj se vor scoate straturile existente, pe beton se va pune un strat de hidroizolaţie, o şapă şi asfalt. Balustradele vechi vor fi înlocuite cu unele noi, iar instalaţiile electrice care sunt acum pozate pe pasarelă vor fi puse în canale speciale. În momentul în care constructorul va începe lucrările la calea de rulaj, acestea se vor desfășura numai cu închiderea circulației pietonale, moment în care municipalitatea va informa cetățenii în timp util“, a anunțat Petrescu.

Constructor din Mureș

Lucrările la pasarela pietonală peste calea ferată sunt programate să se încheie pe 30 noiembrie anul acesta. Constructorul care va executa acest proiect este Construcţii Feroviare Mureş S.A. Valoarea lucrărilor se ridică la 1,1 milioane de lei, sumă în care au fost incluse proiectul tehnic şi execuţia propriu-zisă. 
    Trimite prin e-mail