joi, 31 martie 2016

Publicat la 3/31/2016 11:01:00 p.m. de Anonim

Un sibian la șefia Gărzii Naționale de Mediu


Bogdan Trif este noul comisar general al Gărzii Naționale de Mediu. Numirea a fost făcută, azi, de către Cristiana Pașca-Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, și aprobată de către prim-ministrul Dacian Cioloș.


Autor: Cosmin PAL

„M. Of. nr. 0240 din 31 martie 2016 - Act nr. 121/31 martie 2016 - Decizie pentru numirea domnului Bogdan Gheorghe Trif în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu (201600240)“, a titrat, în această seară, pagina web a Regiei Autonome Monitorul Oficial. Bogdan Trif îl înlocuiește în funcție pe fostul comisar general Florin Diaconu. 

Specialist de mediu

Din februarie 2013, Trif a fost, până astăzi, șeful Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu. Trebuie spus că acesta s-a aflat pentru a doua oară în postura de director al APM Sibiu, după a îndeplinit această funcție și perioada aprilie 2009 - mai 2010. Toată activitatea sibianului s-a desfășurat în domeniul mediului, în condițiile în care, pentru foarte mult timp, a activat ca și comisar al Gărzii de Mediu Sibiu (perioadele aprilie 2006 - aprilie 2009 și mai 2010 - februarie 2013). Trif este căsătorit și va împlini 39 de ani pe 28 aprilie. Este de meserie inginer agronom, a terminat Facultatea de Drept a Universității „Alma Mater“ Sibiu și numeroase cursuri și specializări în domeniului mediului.

Experiență dovedită

În calitate de director al APM Sibiu, Bogdan Trif s-a remarcat prin derularea unor proiecte menite să rezolve problemele de mediu ale județului. În mandatul său, APM Sibiu a devenit instituția care a accesat cele mai multe fonduri europene din țară. Cel mai potrivit exemplu în acest sens este proiectul „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă“, finanțat prin fonduri norvegiene, în valoare totală de 4,5 milioane de euro. Acesta include adaptarea la schimbări climatice a sediului APM Sibiu, a Grădiniței „Frații Grimm“ și îngroparea a 10 km de cabluri de comunicație. Totodată, APM Sibiu a devenit prima instituție deconcentrată din țară care a obținut cea mai înaltă certificare europeană în domeniul mediului (EMAS) și s-a situat, în ultimul an, în topul agențiilor de mediu din țară, din punct de vedere al managementului.
    Trimite prin e-mail