vineri, 11 martie 2016

Publicat la 3/11/2016 10:46:00 a.m. de Redacţie

SCRISOARE DESCHISĂ | Doru Marian Lazăr: "Nu pot rămâne într-un partid care impune criterii de integritate pe care nu le respectă"

Am decis în urmă cu două săptămâni să demisionez din funcţia de vicepreşedinte al PNL Mediaş. Mi-am riscat sănătatea şi viaţa (la propriu) pentru Johannis în campania prezidenţială, iar acum am vreo 20 de colegi pesediști, unii numiţi direct (nu aleşi) în conducerea organizaţiei, care făceau campanie şi votau pentru Ponta. Respect orice om care este consecvent în alegerile sale, indiferent de doctrină sau ideologia aleasă, fie ea de stânga ori de dreapta, dar să fie consecvent.

Dispreţuiesc total traseismul politic, de aceea am decis să demisionez. Am fost întrebat la ce mă refer când spun că mi-am riscat sănătatea şi viaţa în campania prezidenţială. În turul 2, atunci când diferenţa între Ponta şi Johannis era de zece procente şi aproape nimeni nu mai spera, eu am vorbit cu 25 de pensionari care nu erau membri de partid şi i-am rugat să mergem să facem campanie două zile la Giurgiu, pentru că acolo preşedintele organizaţiei fusese părăsit de primarii şi consilierii care trecuseră la PSD cu ordonanţa de urgență. Colegii mei Ionel Chirnogea, Preotu Ducu, Ara Maria, spuneau extenuaţi şi ei că am parcurs pe jos probabil 50 de km, a fost obositor, dar satisfacţia a fost mare. În localităţile unde am fost am câştigat, iar Dragnea se plângea la Realitatea TV că Johannis a trimis la Giurgiu o armată de 500 de susţinători de la Mediaş, întrebându-se cât l-a costat. Pe Johannis nu l-a costat nimic, era să mă coste pe mine. Ziua următoare la 8 dimineața pe fondul oboselii acumulate am făcut un infarct acut. L-am sunat pe colegul Chirnogea care m-a ajutat, am fost dus cu elicopterul la Târgu Mureş, operat imediat (mi s-a montat un stent) şi trăiesc. Mi s-a spus că dacă nu „prindeam“ elicopterul, cu maşina de salvare nu ajungeam. Acum mă întreb dacă a meritat. Tot ce am spus este adevărat şi poate fi uşor verificat. Un infarct acut este o problemă extrem de „personală“, ca să-i răspund fostei mele colege Raluca Turcan, singurul parlamentar pe care îl respect şi apreciez pentru întreaga activitate.
Au trecut două săptămâni, am analizat temeinic şi am decis să părăsesc PNL, pentru a candida la viitoarele alegeri locale ca independent. Nu pot rămâne într-un partid care impune criterii de integritate pe care nu le respectă. Un partid care spune că interzice traseismul politic, dar numeşte (nu alege) ca preşedinte PNL un deputat PSD, devenit şi candidat liberal. Un fost deputat PDL, fost deputat PSD, actual PNL care, aflat „la putere“ în două mandate nu a făcut nimic pentru Mediaş. Cât de liberal este un partid condus de un deputat PSD şi alţi 20 de traseiști politici? Consider că alături de ceilalţi foşti colegi care au demisionat din PNL dar şi de cei care vor veni, vom fi adevărata alternativă de „dreapta“ şi soluţia cea mai bună pentru medieşeni la viitoarele alegeri locale. Sunt absolvent al Facultăţii de  „Ştiinţe politice, Relaţii internaţionale şi Studii Europene“ Lucian Blaga, am studiat Administraţie Publică şi am fost un student de nota 10. Am condus o firmă de construcţii cu 40 de angajaţi şi m-am lovit de birocraţia şi câteodată de lipsa de profesionalism din administraţie. Eu am învăţat că politica trebuie să se facă în folosul cetăţenilor şi nu împotriva lor, aşa cum de 26 de ani toate partidele politice, prin parlamentarii lor au făcut-o. Haideţi ca împreună să trimitem actuala clasă politică şi parlamentarii ei acasă. Ne-au făcut destul rău. AJUNGE!

Dată: 07.03.2016

Lazăr Marian Doru



    Trimite prin e-mail