duminică, 27 martie 2016

Publicat la 3/27/2016 02:47:00 p.m. de Anonim

„Sărbători cu lumină și pace” le urează Iohannis celor care sărbătoresc astăzi Paștele


Președintele Klaus Iohannis le urează tuturor celor care sărbătoresc astăzi Paștele „sărbători cu lumină și pace”.

„Pentru toți creștinii care astăzi sărbătoresc Învierea Domnului, un «Hristos a înviat!», din suflet, sărbători cu lumină și cu pace”, a spus președintele, înainte să intre în biserică, la slujba de Paște.
Klaus și Carmen Iohannis participă la slujba de la Biserica „Sfânta Treime” din Sibiu. Aceștia se numără printre cei peste 22.000 de sibieni care sărbătoresc Paștele catolic, informează Agerpres.
Președintele Klaus Iohannis și soția sa, dar și o parte dintre prietenii celor doi au participat și sâmbătă seara la slujba de Înviere, la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu. Dacă șeful statului a preferat să asculte slujba, prima doamnă a cântat în corul bisericii.
În timp ce majoritatea credincioșilor sunt obișnuiți cu prezența familiei Iohannis la slujbe, în biserica „Sfânta Treime”, turiștii veniți în fosta Capitală Culturală Europeană au fost încântați să asculte slujba de Înviere, în aceeași biserică cu șeful statului.
„Doresc să adresez gândurile mele cele mai calde creștinilor romano-catolici și protestanți care sărbătoresc astăzi Paștele. În aceste zile în care celebrăm darul luminii și al vieții, este potrivit să fim împreună cu toți cei care au nevoie de solidaritatea noastră. Să fim alături de victimele violenței și intoleranței ori de cei pentru care „pâinea cea de toate zilele” este departe de a fi o metaforă. Vă doresc tuturor ca Învierea Domnului să vă găsească în pace, sănătoși și fericiți, alături de familie și cei dragi! Cristos a Înviat!”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.
Iohannis este de religie protestantă, dar participă la slujbele de la biserica romano-catolică din Sibiu, având în vedere că soția sa este greco-catolică. În 2014, el declara la Sibiu că este „de esență, ecumenic”.
„Sunt așa, de esență ecumenică, și chiar cred în esența Sibiului, unde trăim așa, de câteva sute de ani, și ortodocși și catolici și evanghelici. Cred că am trăit bine împreună și vreau să rămână așa”, spunea atunci șeful statului.
La începutul lui 2015, Iohannis a participat pentru prima dată în calitate de președinte al României la o slujbă ortodoxă, în Catedrala Mitropolitană de la Sibiu.
    Trimite prin e-mail