vineri, 18 martie 2016

Publicat la 3/18/2016 01:00:00 p.m. de Anonim

Ora Pământului! Mediaşul va stinge lumina, sâmbătă seara, timp de o oră


Ora Pământului va fi marcată şi anul acesta în municipiul Mediaş. Romgaz și Dianthus vor organiza o acţiune cu un caracter special.


Autor: Alex PÎNTEA

Timp de o oră, medieşenii sunt invitaţi să pedaleze pe un traseu de circa 7 km care va parcurge distanţa între sediul societăţii de pe Şoseaua Sibiului până la Barajul Ighiş. De asemenea, sâmbătă seara, compania care activează în domeniul gazelor naturale va stinge iluminatul ambiental timp de o oră la sediile sale administrative din Mediaș.

Împreună pe bicicletă

Compania Romgaz şi Asociaţia de Turism şi Ecologie Dianthus îi invită pe medieşeni la o oră de pedalat. Întâlnirea este programată la ora 20.00, în parcarea Romgaz de pe Şoseaua Sibiului, iar ulterior participanţii vor pleca pe traseul Pod CFR - piața centrală - centura - parc „La Butuci” Baraj Ighiș. Distanța parcursă va fi de aproximativ 7 kilometri. „Pe principiul «Dăruind vei dobândi!», sâmbătă, 19 martie 2016, dăruim naturii din energia noastră, arătăm că ne pasă și pedalăm în Mediaș timp de o oră, pentru a promova ciclismul ca alternativă nepoluantă de deplasare în oraș. Ne vom deplasa pe prima bandă, în șir indian, respectând prevederile de participare la trafic. Pentru protecția dvs., vă recomandăm purtarea unui echipament de protecție pentru ciclism. Nu uitați să stingeți luminile când plecați de acasă!“, transmit organizatorii evenimentului.

Model de urmat

Compania Romgaz nu este la prima sa implicare într-un eveniment dedicat Orei Pământului. Anul trecut a fost organizat la Casa Gazelor Naturale un concert de chitară la lumina lumânării, dar şi o alergare nocturnă în zona BinderBubi. Anul acesta, pe lângă ora de pedalat, compania a decis să stingă iluminatul ambiental timp de o oră la sediile sale administrative din municipiul de pe Târnava Mare. „Anul acesta stingem lumina şi pedalăm de Ora Pământului la Mediaş. Ne dorim să avem un număr cât mai mare de participanţi care să conştientizeze importanţa evenimentelor de acest fel“, mai spun organizatorii.

La nivel mondial

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când două milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. 

Milioane de participanţi

În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de orașe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins două miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.
    Trimite prin e-mail