vineri, 25 martie 2016

Publicat la 3/25/2016 02:40:00 p.m. de Redacţie

Oamenii de afaceri medieșeni, cu jalba în Consiliul Local


Mai mulţi oameni de afaceri din Mediaş au participat la şedinţa Consiliului Local desfăşurată la începutul acestei săptămâni. Aceştia au venit pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de impozitele foarte mari pe care trebuie să le plătească pentru imobilele nerezidenţiale. 


Autor: Alex PÎNTEA

Astfel, în unele cazuri, impozitele persoanelor fizice au crescut chiar şi de 20 de ori, asta pentru că aleşii locali au votat în noiembrie anul trecut cota maximă de 1,3%, iar normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal apărute ulterior au modificat baza de calcul a impozitelor de la valoarea de piaţă la valoarea tehnică a clădirilor.
Medieşenii nemulțumiți au apreciat că aleşii au făcut o eroare, în condiţiile în care la momentul în care au votat nivelul impozitelor şi taxele locale, normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal nu apăruseră. „Consider că s-a făcut o eroare de către Consiliul Local atunci când s-a votat cota maximă de 1,3% la impozitul pentru imobilele nerezidenţiale, în condiţiile în care legea permite între 0,2% şi 1,3%. Cazul meu concret: anul trecut am plătit 476 lei, iar anul acesta datorez 10.500 lei”, a explicat unul dintre cei prezenţi la şedinţă. Pe de altă parte, reprezentanţii municipalităţii le-au recomandat contribuabililor aflaţi în această situaţie să îşi reevalueze clădirea, aşa cum, de altfel, se arată şi în lege.
    Trimite prin e-mail