luni, 28 martie 2016

Publicat la 3/28/2016 11:15:00 a.m. de Anonim

Măsuri aspre de securitate la meciul naționalelor de fotbal U21 România - Țara Galilor, de la Mediaș


Inspectoratul Județean de Jandarmi Sibiu angrenează mai multe echipaje de ordine şi siguranţă publică, mâine, la Mediaș, pentru desfăşurarea în condiţii de securitate a competiţiei sportive internaționale dintre reprezentativele României și Țării Galilor, la fotbal de tineret.

Peste 30 de jandarmi sibieni, sprijiniți de echipe de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov, vor avea ca misiune asigurarea ordinii publice cu ocazia meciului de fotbal din preliminariile Campionatului European de tineret U21 în care reprezentantiva României întâlnește Țara Galilor. Competiţia sportivă se dispută între orele 18.00 și 19.45 pe Stadionul Municipal Gaz Metan Mediaș, fiind considerată o partidă cu un grad mediu de risc.
Prezenţa Jandarmeriei în mijlocul cetăţenilor este destinată descurajării comportamentelor necivilizate şi intervenţiei în situaţii ilicite şi se va efectua printr-un sistem de monitorizare-patrulare şi control acces, a precizat căpitanul Alexandru Costea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei sibiene. Jandarmii vor fi prezenţi în zona imediată a locului de desfăşurare a competiţiei sportive, vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii constituind posturi de ordine, siguranţă publică, îndrumare şi direcţionare persoane sau restricţionare acces.
"Odată cu participarea la competiţia sportivă, toţi cetăţenii îşi asumă obligaţii, dintre care amintim: să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine în timpul deplasării spre arena sportivă şi în interiorul acesteia; să ţină cont că manifestările obscene sau cele contrare bunelor moravuri, precum şi comportamentul necivilizat sunt interzise şi sancţionate prin lege; să nu pătrundă şi să nu se poziţioneze în zonele ori spaţiile delimitate ca fiind periculoase şi să nu împiedice desfăşurarea competiţiei sportive ori acţiunea forţelor de ordine. Pentru evitarea aglomerării căilor de acces, recomandăm suporterilor să se prezinte din timp la stadion, accesul în tribune urmând să se facă începând cu ora 16.30. Având în vedere că la această competiție sportivă participă peste 2.000 de spectatori, Jandarmeria Sibiu dorește să promoveze idealul sportiv, susține organizarea întrecerilor și totodată reaminteşte că toți participanții trebuie să respecte decenţa comportamentală în exprimarea sentimentelor de bucurie sau dezaprobare faţă de sportivi, organizatori şi alţi spectatori", a menționat Costea.
Federația Română de Fotbal, în calitate de organizator, a stabilit că accesul publicului la această competiție sportivă se face numai pe bază de bilet inclusiv pentru copii, indiferent de vârstă. Aceștia trebuie să fie însoțiți de părinți sau ocrotitori legali. Accesul în stadion se face numai la Tribuna I și Tribuna a II-a; nu sunt vândute bilete la peluză. De asemenea, la această competiție sportivă, organizatorul nu permite accesul în stadion cu bannere, ci numai cu steagurile națiunilor celor două echipe. Organizatorul a decis interzicerea fumatului în arena sportivă, cu excepția locurilor special amenajate în acest sens în fiecare sector.
    Trimite prin e-mail