joi, 10 martie 2016

Publicat la 3/10/2016 11:36:00 a.m. de Anonim

Județul Sibiu caută președinte de rezervă



Consilierii județeni se vor întruni, în această după-amiază, pentru a desemna un vicepreședinte care să exercite atribuțiile președintelui, cu caracter temporar, după ce Ioan Cindrea a fost condamnat definitiv și și-a pierdut mandatul.


Autor: Mihai COLIBABA

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Sibiu va avea loc astăzi, începând cu ora 15.00. Aleșii vor avea în mapă doar patru proiecte de hotărâre, necesare pentru desemnarea unui președinte cu „termen de expirare“ dintre cei doi vicepreședinți liberali, Constantin Șovăială și Marcel Luca. „Prin ordinul prefectului județului Sibiu nr. 83/2016 s-a constatat încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului președintelui Consiliului Județean Sibiu, dl. Ioan Cindrea. Față de această situație, un număr de 15 consilieri județeni au solicitat convocarea de îndată a ședinței extraordinare a Consiliului Județean Sibiu, pentru desemnarea unuia dintre cei doi vicepreședinți, să exercite atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Sibiu până la alegerile locale din luna iunie 2016“, se arată în referatul de specialitate care însoțește unul dintre cele patru proiecte de hotărâre.

Cîmpean - candidat, Șovăială - temporar

Surse oficiale au declarat, pentru Monitorul de Mediaș, că atribuțiile președintelui vor fi preluate de liberalul Constantin Șovăială, singurul agreat de conducerea organizației județene, și că Marcel Luca, celălalt vicepreședinte liberal, s-ar fi pronunțat deja că nu își dorește să ocupe această poziție. PNL are deja, în actualul Consiliu Județean, viitorul candidat la președinția acestui for, în persoana avocatei Daniela Cîmpean. Însă, paradoxal, a ales să nu o desemneze pe Cîmpean până la alegeri, deși era o ocazie bună, motivând că procedura ar fi fost prea greoaie. „Ar fi fost nevoie să demisioneze unul dintre vicepreședinții noștri, apoi să se aleagă Daniela Cîmpean prin vot secret în funcția de vicepreședinte“, au arătat sursele. PNL poate conta deja pe sprijinul FDGR, ai cărui reprezentanți au anunțat că vor colabora.
Primul punct al ședinței extraordinare de astăzi are în vedere modificarea şi completarea HCJ Sibiu nr. 114/ 2012 privind alegerea comisiei de validare a Consiliului Judeţean Sibiu, ca urmare a demisiei lui Șovăială. La punctul următor, consilierii vor alege un președinte de ședință. În continuare, ei vor lua act de ordinul prefectului prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, după care vor desemna un vicepreşedinte care să exercite, cu caracter temporar, atribuţiile preşedintelui Consiliului. Ședința a fost inițiată de 15 aleși ai PNL și FDGR, singurii din cele două grupuri care nu au semnat documentul fiind Dănuț Voinea, directorul Meditur, Reinhardt Boltres, parohul evanghelic din Agnita, și Eduard Wellman (FDGR Mediaș).
    Trimite prin e-mail