sâmbătă, 5 martie 2016

Publicat la 3/05/2016 11:19:00 a.m. de Redacţie

După eșecul de pe Bega, Gaz Metan Mediaș are șanse la o victorie, azi, pe teren propriu


Formaţia lui Mihai Popa şi Dan Popa a fost învinsă cu scorul de 86-84 de către Baschet Club Timişoara. Formaţia gazdă şi-a adjudecat victoria în ultimele secunde, atunci când Gediminas Navickas, căpitanul alb-negrilor, a ratat aruncarea decisivă. În următoarea partidă, Gaz Metan va întâlni, astăzi, pe teren propriu, Energia Târgu-Jiu.


Autor: Alex PÎNTEA

Primul sfert al confruntării de pe Bega a fost unul echilibrat, iar timişorenii s-au impus cu scorul de 16-14. În următoarele 10 minute, cele două echipe au alternat la conducere pe tabela de marcaj, iar la pauza mare gazdele aveau 4 puncte avantaj. Gaziştii au evoluat bine şi în sfertul al treilea, cu excepţia ultimelor 2 minute, atunci când Timişoara s-a distanţat la 7 puncte. În decisiv, s-a mers din nou cap la cap, iar diferenţa s-a făcut în cele din urmă în ultimele secunde de joc. După trei egalităţi consecutive, la 80, 82 şi 84, timişorenii au înscris cu 15 secunde înainte de final, Navickas a ratat aruncarea de la distanţă, iar formaţia gazdă s-a impus la limită, cu 86-84. Americanul Paul Graham a fost cel mai bun marcator al Gazului, cu 16 puncte, Gediminas Navickas a avut 15, Niksa Nikolic - 13 puncte, Robertas Grabauskas a marcat 13 puncte, iar Ionuţ Drăguşin a reuşit un nou double-double cu 10 puncte şi 10 recuperări.

Şi-a felicitat echipa

La finalul partidei pierdute în ultimele secunde ale jocului la Timişoara, tehnicianul alb-negrilor a ţinut să îşi felicite jucătorii. Mihai Popa a explicat că aceştia trebuie să ţină capul sus şi să meargă înainte. „Felicit echipa din Timișoara și, în același timp, vreau să îmi felicit echipa pentru modul în care a luptat pe teren. A fost o încărcătură fizică foarte mare, dar am făcut față. Bineînțeles, pe fondul oboselii au venit mai multe greșeli, dar trebuie să ni le asumăm. Din păcate pentru noi, Timișoara a câștigat 2 puncte. Trebuie să mergem înainte, trebuie să câștigăm următoarele meciuri, probabil toate. Am ratat opt libere, acesta poate fi un aspect ca procentaj, și am avut cu patru mingi pierdute mai mult ca echipa adversă“, a făcut el rezumatul partidei.

Critici pentru arbitraj

Tehnicianul alb-negrilor a vorbit şi despre prestaţia brigăzii de arbitri. Mihai Popa susține jucătorii români sunt dezavantajaţi tot timpul de către arbitri. „Nu știu de ce se continuă, nu vreau să influențez, dar acești arbitri dau în jucătorii români de parcă ei sunt principalii artizani ai acestui joc. Jucătorii români sunt dezavantajați tot timpul, nu știu din ce considerente. Ultimul fault al lui Ionuţ Drăgușin de la Timişoara e doar un exemplu, sunt mult mai multe aspecte. Vom analiza ce avem de făcut. Noi greșim, eu îmi penalizez jucătorii, dar când nu depinde de noi, ce putem face?“, se întreabă Popa.

Confruntare cu Energia

Diseară, Gaz Metan va disputa pe teren propriu a treia etapă din faza secundă a campionatului Ligii Naţionale de Baschet. Adversarul va fi Energia Târgu-Jiu, singura echipă pe care alb-negrii au învins-o de două ori în acest sezon.
    Trimite prin e-mail