joi, 10 martie 2016

Publicat la 3/10/2016 11:28:00 a.m. de Anonim

Bal de tradiţie


Cinci perechi au participat la Balul bobocilor organizat de Şcoala Postliceală „Alma Mater“ Mediaş. Ioana Plăiaş și Cristian Norsesovici au fost aleși Miss și Mister.



Autor: Alex PÎNTEA

Evenimentul s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, la sediul unităţii de învăţământ de pe strada Metanului. Marele premiu a fost o excursie all-inclusive în Germania. Printre invitaţi s-a numărat Jurgen Debus, preşedintele Auxila Akademie, o instituţie germană cu care Şcoala Postliceală „Alma Mater” a încheiat un parteneriat. În această vară, elevii medieşeni vor face practica de specialitate în Germania.

Premii consistente

Zece concurenţi, elevi ai Şcolii Postliceale „Alma Mater“ Mediaş, au concurat pentru titlurile de Miss şi Mister. Marele premiu a fost o excursie în Germania, oferită de partenerul Şcolii Postliceale „Alma Mater“, Auxila Akademie. Titlul de Miss „Alma Mater“ Mediaş a fost câştigat de Ioana Plăiaş, iar titlul de Mister „Alma Mater“ Mediaş i-a revenit lui Cristian Norsesovici. „Premiul cel mare pentru Miss şi Mister a fost o excursie all-inclusive în Germania. Am mai avut premiile tradiţionale care au constat în vouchere care oferă acces la diverse saloane de înfrumuseţare, piscine şi altele. Mulţumesc elevilor din anul al doilea care s-au implicat, mulţumesc Auxila Akademie, dar şi deputatului Gheorghe Roman, care pentru al şaselea an consecutiv a fost alături de noi şi ne-a sprijinit în organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a balului bobocilor“, a explicat Viorel Pasc, directorul Şcolii Postliceale „Alma Mater“ Mediaş.

Invitat din Germania

La evenimentul desfăşurat sâmbăta trecută a fost prezent şi un invitat din Germania. Este vorba de Jurgen Debus, preşedintele Auxila Akademie, o instituţie germană cu care Şcoala Postliceală „Alma Mater” a încheiat un parteneriat în urmă cu doi ani. Prin intermediul acestuia, în vară elevii din Mediaş vor desfăşura practica de specialitate la angajatori din Germania. „La sfârşitul semestrului al doilea, elevii vor merge şi vor desfăşura practică de specialitate la angajatori germani timp de şase săptămâni. Aceştia se vor pregăti şi vor lucra pe sistemul de muncă german pentru a vedea care sunt particularităţile acestuia şi, de ce nu, din timp pentru a-şi putea selecta un potenţial angajator“, mai spune Pasc.
    Trimite prin e-mail