sâmbătă, 5 martie 2016

Publicat la 3/05/2016 10:38:00 a.m. de Redacţie

Ambulanţa se mută la școala de aviație


Substaţia de ambulanță Mediaş va funcţiona într-o clădire de la fosta unitate militară de aviaţie.


Autor: Alex PÎNTEA

Ambulanţa Mediaş va pleca din incinta Spitalului Municipal, acolo unde se desfăşoară ample lucrări de modernizare. Pentru o bună funcţionare a stației, s-a decis relocarea la fosta unitate de aviaţie. În aceeaşi locaţie se doreşte şi amenajarea unui heliport. Lucrurile depind, în primă fază, de o hotărâre de Guvern care să transfere clădirea fostului corp de gardă din patrimoniul Ministerului Administraţiei şi Internelor către cel al municipiului Mediaş. 

Trebuie hotărâre de Guvern

Amenajarea unui nou spaţiu pentru substaţia Mediaş a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu a fost discutată, ieri, la sediul Primăriei Mediaș, în cadrul unei întâlniri la care au participat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, prefectul Ovidiu Sitterli şi managerul general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sibiu, Felicia Alina Tărnăuceanu. Intenţia este ca sediul ambulanţei să se mute într-o clădire de la fosta unitate militară de aviaţie, care aparţine, în momentul de faţă, Ministerului Administraţiei şi Internelor. „Am vorbit de o hotărâre de Guvern pe care o vom iniţia împreună, prin care Serviciului Judeţean de Ambulanţă să i se atribuie direct în administrare acel spaţiu. Trebuie identificate şi o serie de surse de finanţare pentru că au cum să suporte singuri toate cheltuielile. În esenţă, este vorba de fostul corp de gardă al unităţii de aviaţie. Este o clădire frumoasă, cochetă, care satisface din toate punctele de vedere nevoile de birouri, garaje, copertine şi are ieşire direct la stradă”, a explicat primarul Teodor Neamţu.

Proiecte pentru zonă

În locaţia fostei unităţi militare de aviaţie se doreşte şi amenajarea unui heliport. De asemenea, Consiliul Judeţean Sibiu intenţionează relocarea unui centru de zi pentru minori în aceeaşi zonă. „Dorim să fie şi un heliport acolo. Ne gândim, totodată, să relocăm un centru de zi destinat copiilor din clasele mici. Vom crea, astfel, posibilitatea ca școala specială şi centrul de plasament să obţină un spaţiu generos şi să poată fi acreditate ca servicii sociale la nivelul municipiului Mediaş. Este un proces de descentralizare, care vine în întâmpinarea cetăţenilor“, a apreciat Cindrea.
    Trimite prin e-mail