joi, 3 martie 2016

Publicat la 3/03/2016 01:05:00 p.m. de Anonim

Alegeri noi, aceiași candidați liberali la Sibiu


Deputaţii Mircea Cazan şi Ioan Tămâian şi senatorul Nicolae Neagu vor candida la alegerile parlamentare din toamnă pentru un nou mandat de patru ani în Camera Deputaților, respectiv Senat, susține copreşedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan. După două mandate de deputat, medieșeanul Gheorghe Roman își dorește acum să candideze la Primăria Mediaș.


Autor: Cosmin PAL

„Atât eu, cât şi Ioan Tămâian şi Nicolae Neagu, parlamentarii vechiului PNL Sibiu, vom candida la parlamentare pe locuri eligibile“, a anunţat co-președintele liberalilor sibieni. Întrebat dacă îşi doreşte un nou mandat de deputat, Ioan Tămâian a declarat: „Da, doresc. Dacă se ia după activitatea în Parlament, depusă de fiecare parlamentar, eu zic că sunt pe un loc eligibil“.

Bilanț provizoriu

Aflat la primul său mandat de deputat, Tămâian a avut în ultimii patru ani 53 de luări de cuvânt, 45 de declaraţii politice, 85 de propuneri legislative iniţiate, a adresat 67 de întrebări şi interpelări şi are la activ 14 moţiuni. În cel de-al treilea mandat de deputat, Cazan a avut 31 de luări de cuvânt, 30 de declaraţii politice, 60 de propuneri legislative iniţiate, a adresat 30 de întrebări şi interpelări şi a semnat 14 moţiuni. Neagu a fost senator între 2004 şi 2008 şi acum se află la cel de al doilea mandat. El are în acest mandat 40 de iniţiative legislative, trei declaraţii politice, 11 luări de cuvânt în plen şi a semnat opt moţiuni.
Și copreşedintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, îşi doreşte un al patrulea mandat şi va candida pe un loc eligibil. În actualul mandat, ea a avut 137 de luări de cuvânt, 99 de declaraţii politice, 63 de propuneri legislative, 113 întrebări şi interpelări şi a susţinut 26 de moţiuni.
În cifre, activitatea deputatului medieșean Gheorghe Roman în cel de-al doilea mandat consemnează 11 întrebări și interpelări, o moțiune susținută, 5 luări de cuvânt (din care 4 în ședințe), 4 declarații politice (din care una consemnată conform materialului depus la secretariatul de ședinţă) și 38 de propuneri legislative inițiate, din care 4 au fost promulgate ca legi.

Roman - nu, Ariton - incert

Singurul deputat PNL de Sibiu care nu îşi mai doreşte un nou mandat, ci postul de primar al municipiului Mediaş, este Gheorghe Roman, ales în Camera Deputaţilor pe listele PSD, după care, în iunie 2015, a trecut la liberali. El face parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci și este membru al grupurilor parlamentare de prietenie cu Filipine, Finlanda și Portugalia.
De asemenea, singurul senator PNL de Sibiu care nu se ştie încă dacă va mai candida pentru un nou mandat este fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, care are probleme cu justiția.
    Trimite prin e-mail