joi, 18 februarie 2016

Publicat la 2/18/2016 12:39:00 p.m. de Redacţie

Sezon dezastruos! Gaz Metan Mediaș mai are şanse infime de a evita retrogradarea


Gruparea de pe Târnava Mare a încheiat prima fază a campionatului Ligii Naţionale de Baschet cu o nouă înfrângere. Formaţia pregătită de Mihai Popa şi Dan Popa a fost învinsă de Dinamo Bucureşti cu scorul de 84-75, într-o partidă cu un arbitraj cel puţin discutabil din partea piteşteanului Mircea Şerban. Sâmbătă începe faza a doua a campionatului, iar alb-negrii vor întâlni tot Dinamo, pe teren propriu.

Autor: Alex PÎNTEA

Alb-negrii s-au încălzit greu în partida disputată sâmbătă trecută, pe teren propriu, iar Dinamo a preluat iniţiativa şi a câştigat primul sfert cu 28-15. Gaziştii s-au trezit în următoarele zece minute şi s-au apropiat la un singur punct pe tabela de marcaj. A fost momentul în care arbitrul Mircea Şerban şi-a intrat în rol. După ce, în primele zece minute, a acordat gratuit un fault tehnic băncii Gazului, în sfertul al doilea a făcut acelaşi lucru şi a mai oferit un cadou vizitatorilor. Stilul său de arbitraj nu a făcut decât să enerveze atât jucătorii, cât şi spectatorii, însă arbitrul din Piteşti şi-a dat în stambă în continuare, din dorinţa de a fi el actorul principal. În aceste condiţii, la pauza mare, Dinamo a avut 10 puncte avantaj. A urmat un sfert trei câştigat tot de vizitatori, iar în decisiv gaziştii au forţat din nou revenirea, fără succes, însă, şi au pierdut cu 84-75.

În aşteptarea victoriei

La finalul partidei pierdute cu Dinamo Bucureşti, conducerea tehnică a alb-negrilor nu a dorit să comenteze arbitrajul. Antrenorul asistent Dan Popa a explicat că jucătorii îşi doresc să câştige, dar, din păcate, acest lucru nu s-a mai întâmplat de multă vreme. „Da, din păcate nu am câștigat nici de această dată. Ne dorim la fiecare meci victoria, luptăm, muncim, ne antrenăm, încercăm... Nu știu, așteptăm și noi victoria, momentul acela în care să ne mai revenim și psihic și fizic, din toate punctele de vedere. Nu aș vrea să comentez arbitrajul, am comentat în timpul meciului. Puțin, da, a influenţat, nu știu, dar şi procentajele noastre au fost slăbuțe și lucrul acesta s-a văzut pe tabelă. Am primit două faulturi tehnice pentru proteste la adresa arbitrilor şi am fost imediat executaţi. Nu am înţeles nici noi prea bine ce s-a întâmplat“, a spus Dan Popa.

Lanterna roşie

Înfrângerea cu Dinamo a fost a douăzecea în 22 de etape pentru Gaz Metan, care a încheiat prima fază a campionatului pe ultima poziţie a clasamentului, la 3 puncte de penultima clasată, Baschet Club Timişoara. Sezonul este cel mai slab din istoria clubului, iar şansele de a evita retrogradarea sunt infime. „Noi sperăm, muncim, ne antrenăm. Încercăm să obținem câteva victorii, măcar una, două, cât mai repede“, mai spune Dan Popa.

Tot cu Dinamo

Sâmbătă începe faza a doua a campionatului Ligii Naţionale de baschet. Gaz Metan va disputa un număr de zece jocuri şi va avea ca şi adversari pe Energia Târgu-Jiu, Phoenix Galați, Baschet Club Municipal Universitatea Pitești, Dinamo București  și Baschet Club Timișoara. Partidele se vor dispută în dublă manşă, pe terenul fiecărei echipe. Primul joc va aduce la Mediaş Dinamo Bucureşti, acelaşi adversar ca şi săptămâna trecută. Partida se va disputa începând cu ora 18.00, în Sala Sporturilor.
    Trimite prin e-mail