luni, 1 februarie 2016

Publicat la 2/01/2016 09:45:00 a.m. de Anonim

Medieșenii de pe Muscelului, cu jalba la Primărie


Supărați că reabilitarea străzii lor nu este bugetată anul acesta, au venit să ceară sprijin Consiliului Local.


Autor: Alex PÎNTEA

Bani publici aruncaţi pentru pietre şi beton spălat de ape, un trotuar îngust, unde nu încape un cărucior. Și un val de nemulţumire în creştere continuă. Situaţia pe strada Muscelului, din cartierul Gura-Câmpului, este din ce în ce mai tensionată, asta după ce medieșenii care locuiesc acolo au constatat că reparaţiile pe strada lor nu apar în bugetul Mediaşului pe anul în curs, iar promisiunile autorităţilor par să rămână fără acoperire. Reprezentanţii municipalităţii, în schimb, spun că situaţia este cunoscută şi se va interveni atunci când vremea o va permite.

Vor o rezolvare rapidă

Strada Muscelului arată jalnic, iar medieșenii de aici au acuzat încă de anul trecut faptul că proiectul de reabilitare a străzii cu piatră de râu a fost greşit de la început şi că lucrările s-au degradat constant. Luni după-amiază, mai mulţi cetățeni care locuiesc pe Muscelului au participat la şedinţa ordinară a Consiliului Local. Oamenii au cerut sprijinul aleşilor în rezolvarea situaţiei şi s-au plâns că îşi rup picioarele pe pietre, au un trotuar prea îngust, pe care nu îl pot folosi, iar promisiunea de a se interveni anul acesta nu se regăseşte în bugetul pe 2016. „Este cea mai proastă stradă pavată din oraşul Mediaş. Nu se poate circula pe ea, nu poate veni o Salvare, pompierii, o femeie care locuieşte aici şi are un copil mic nu poate circula cu căruciorul. Dacă merge pe bolovanii aceia şi prin gropile acelea, cade copilul din cărucior. Nu mai ştim unde să ne adresăm. Sincer vă spun ne-am gândit chiar să protestăm în faţa Primăriei. Nu se poate aşa ceva!“, au exclamat locatarii.

Se ştie şi se face

Replica municipalităţii a venit imediat, tot în cadrul şedinţei. Prin vocea primarului Teodor Neamţu, celor prezenţi li s-a spus că se va interveni pe strada Muscelului de îndată ce vremea o va permite. „Situaţia se cunoaşte. Din noiembrie până în prezent, pe timpul acesta de iarnă, nu s-a putut interveni, dar problema este discutată. Cum se face vremea bună, se va interveni“, a dat asigurări Neamţu.

Nu apare nicăieri

La sfârşitul anului trecut, reprezentanţii municipalităţii au dat vina pe constructor, o firmă aflată în insolvenţă, care nu a executat remedierile stabilite pe strada Muscelului. De asemenea, edilii au susţinut că Gospodăria Comunală va interveni atunci pentru a repara ceea ce se poate, lucru care nu s-a mai întâmplat. De asemenea, s-a afirmat că strada va intra în reparaţii anul acesta, însă ea nu apare nicăieri pe lista investițiilor, nici la capitolul referitor la lucrări în continuare, nici la lucrări noi şi nici la capitolul reparaţii străzi.
    Trimite prin e-mail