joi, 11 februarie 2016

Publicat la 2/11/2016 11:23:00 a.m. de Anonim

Luptă cu viciul! Municipiul Mediaş a găzduit ieri două activităţi informative pentru prevenirea consumului de droguriIeri, în jurul amiezii, la sediul Primăriei Mediaş a avut loc o masă rotundă, ca parte a strategiei judeţene antidrog.


Autor: Alex PÎNTEA

Au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Biroului Social al Asociaţiei Oraşelor din România - Sibiu, ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ai Bibliotecii ASTRA, ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Sibiu, dar şi funcţionari din cadrul municipalităţii medieşene. „Am desfăşurat o activitate specifică, cu privire la sensibilizarea şi conştientizarea funcţionarilor Primăriei, în ceea ce priveşte fenomenul consumului de droguri, sănătatea publică în comunitate, respectiv diminuarea fenomenului de delincvenţă juvenilă şi stradală. Au fost prezentate, totodată, serviciile oferite de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu şi posibila implicare a acestor funcţionari în organizarea de activităţi sportive şi cultural-artistice ca alternative sănătoase oferite membrilor din comunitate“, au precizat organizatorii. 

Întâlnire la bibliotecă

Tot ieri s-a desfăşurat un eveniment similar şi la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth“, ca şi spaţiu de educaţie nonformală. Au participat aproximativ 50 de persoane la o acţiune care a avut drept scop informarea, conştientizarea şi sensibilizarea cu privire la problematica consumului de droguri, fie că este vorba de tutun, alcool sau substanţe noi cu proprietăţi psihoactive. „S-a vorbit despre promovarea sănătăţii publice în comunitate, necesitatea adoptării unui stil comportamental de tip moral şi proactiv, respectiv despre diminuarea fenomenului de delincvenţă juvenilă şi stradală. Totodată, a avut loc şi în această locaţie prezentarea serviciilor oferite de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu şi promovarea unui stil de viaţă sănătos prin oferirea de alternative la consumul de droguri, pentru a putea răspunde nevoilor comunităţii, în vederea adoptării unor norme, valori, atitudini cu rol de factori de protecţie în consumul de droguri şi împotriva comportamentelor de risc“, au mai spus organizatorii evenimentului.
    Trimite prin e-mail