vineri, 5 februarie 2016

Publicat la 2/05/2016 12:41:00 p.m. de Anonim

GAL PM pregătește noua strategie de dezvoltare

Asociația Grupul de Acțiune Locală Podișul Mediașului (GAL PM) a prezentat, pe 27 ianuarie, la Dumbrăveni, activitățile proiectului „Realizarea Strategiei pentru Dezvoltarea Teritoriului Podișul Mediașului“, proiect ce va fi implementat în perioada ianuarie - aprilie 2016.


Autor: Aurelian LUNGU

Strategia va fi depusă pentru finanțare la Ministerul Agriculturii, iar aprobarea acesteia va deschide oportunitatea finanțării de noi proiecte in teritoriul GALPM, în perioada 2016-2020.

Identificarea nevoilor zonei

Pentru realizarea analizei-diagnostic care să reflecte nevoilor reale ale comunităților, GAL PM propune o serie de activități prin care toți cei interesați să își poată aduce aportul la realizarea strategiei. În primul rând, este vorba despre 16 întâlniri publice, câte una în fiecare din comunele membre GAL PM, desfășurate în intervalul 1-8 februarie. Apoi, vor mai fi trei întâlniri la nivelul UAT-urilor reprezentative din teritoriul GAL PM și trei grupuri de lucru tematice, cu următoarele teme: patrimoniu cultural, turism, agricultură și produse locale. În plus, reprezentanții autorităților locale din teritoriu completează, în această perioadă, formulare de identificare a nevoilor la nivel local, iar pe site-ul www.galpm.ro și pe pagina de Facebook a asociației va fi disponibil un formular online de identificare a nevoilor, respectiv ideilor de proiecte. Totodată, proiectul și activitățile programate în cadrul acestuia sunt promovate printr-un spot radio.

Finanțare pentru o strategie de succes

Proiectul „Realizarea Strategiei pentru Dezvoltare Teritoriului Podișul Mediașului” este finanțat prin „Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020”, Domeniul de Intervenție 6B, Măsura 19 LEADER, Sub-măsura 19.1 - „Sprijin pregătitor pentru realizarea strategiilor de dezvoltare locală”
Printre localitățile de pe teritoriul GAL PM se numără Alma, Ațel, Axente-Sever, Bazna, Blăjel, Dârlos, Dumbrăveni, Hoghilag, Micăsasa, Moșna, Șeica Mică, Târnava și Valea Viilor.
    Trimite prin e-mail