vineri, 19 februarie 2016

Publicat la 2/19/2016 10:31:00 a.m. de Anonim

Finanțare din Danemarca: Asociaţia Phoenix Speranţa a inițiat un proiect social în valoare de 1,2 milioane de euro


Asociaţia Phoenix Speranţa a obţinut 1,2 milioane de euro pentru un proiect social de anvergură.


Autor: Alex PÎNTEA

Consilierii locali medieşeni au aprobat, luni după-amiază, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un acord de asociere între municipiul Mediaş, Asociaţia Phoenix Speranţa şi Asociaţia „Habitat for Humanity România”. Scopul acestuia este acela de depunere a unui proiect cu finanţare europeană în domeniul social. Prin intermediul acestuia se va construi în municipiul de pe Târnava Mare un complex de servicii de integrare socio-profesională a persoanelor vulnerabile.

Parteneriat între municipalitate și societatea civilă

Având în vedere accentul pus, la ora actuală, pe dezvoltarea serviciilor sociale, care să vină în spriijinul persoanelor vulnerabile, cu scopul de a contribui la integrarea socio-profesională a acestora, Asociaţia Phoenix Speranţa a identificat un potenţial finanţator în Danemarca şi a adresat asociaţiei The Velux Foundations/Villum Fonden o propunere de finanţare pe un proiect amplu, intitulat „Activ vs. Pasiv”. Pentru a putea implementa acest proiect, s-au pus bazele unui parteneriat între municipiul Mediaş, prin Direcţia de Asistenţă Socială, Asociaţia Phoenix Speranţa şi Asociaţia „Habitat for Humanity România”. 

Materiale de promovare turistică

Proiectul vizează înfiinţarea în municipiul Mediaş a  unui complex de servicii de integrare socio-profesională a persoanelor vulnerabile. Acest complex cuprinde o structură de economie socială, tip unitate protejată, în care să se desfăşoare activităţi de print digital şi creare de suveniruri în vederea promovării turismului în municipiul Mediaş şi zonă, destinată unui număr de 170 de persoane vulnerabile. În aceeaşi locaţie îşi va desfăşura activitatea un centru de formare profesională pentru cei fără pregătire profesională, un centru de evaluare a capacităţii de muncă, consiliere şi medierea muncii, un centru de evenimente publice în sprijinul integrării sociale, precum seminarii, schimburi de experienţă, bursa locurilor de muncă speciale. De aceste servicii vor beneficia un număr de 200 de persoane tinere, sub 25 ani, neşcolarizate, de etnie rromă, cu dizabilităţi. De asemenea, va mai exista o clădire cu 15 unităţi locative şi cu o capacitate de 30 de locuri, cu profil de sprijin temporar şi instruire în vederea deprinderii unei vieţi independente pentru tinerii care dobândesc un loc de muncă, dar nu au abilităţile necesare organizării vieţii lor în mod autonom.

Triplă finanţare

Bugetul total al proiectului este de 1,2 milioane de euro. Contribuţia municipiului Mediaş, ca partener, va consta în alocarea unui teren de construcţii pe strada Gravorilor pentru unitatea locativă, a unui teren de construcţii cu construcţii situat pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru pentru unitatea protejată, dar şi suma de 200.000 de euro, reprezentând cofinanţarea TVA în cadrul proiectului. Asociaţia Phoenix Speranţa va participa cu suma de 10.000 de euro, reprezentând contravaloarea auditului financiar extern, iar contribuţia Asociaţiei „Habitat for Humanity România” constă în materii prime, materiale de construcţii şi forţă de muncă estimată la 100.000 euro. Diferenţa de 1,09 milioane de euro va fi asigurată de fundaţia daneză, al cărei consiliu a decis să acorde această sumă.
    Trimite prin e-mail