vineri, 19 februarie 2016

Publicat la 2/19/2016 10:27:00 a.m. de Anonim

Acces limitat în Spitalul Municipal Mediaş


Programul de vizitare al bolnavilor a fost restricţionat. O măsură similară a fost impusă și la Spitalul Județean Sibiu.



Autor: Alex PÎNTEA

Accesul aparţinătorilor în Spitalul Municipal Mediaş a fost redus la doar trei ore pe zi. Astfel, cei internați pot fi vizitaţi doar în intervalul orar 14-17. Măsura a fost luată ca urmare a creşterii numărului cazurilor de infecţii acute respiratorii şi gripă la nivel naţional.

Trei ore pe zi

Măsura limitării accesului vizitatorilor a fost impusă de către Ministerul Sănătăţii. Prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică a județului Sibiu s-a decis luarea unor măsuri de evitare a creșterii numărului de îmbolnăviri respiratorii. Astfel, cu toate că nu s-au înregistrat probleme deosebite la nivelul Spitalului Municipal Mediaş, orarul de vizitare al bolnavilor a fost redus la doar trei ore pe zi. „În urma multiplelor infecţii care au apărut la nivelul ţării, virale şi gripale, s-a hotărât ca fiecare spital să îşi modifice programul de vizite şi să ia măsuri pentru limitarea accesului vizitatorilor la pacienţi, astfel încât să se reducă la minim riscurile de infectare a pacienţilor de către persoanele venite din afara spitalului. Programul de vizitare s-a redus la trei ore, de la 14-17”, a explicat Jan Mircea Truţă, directorul medical al Spitalului Mediaş.


În funcţie de urgenţe

Persoanele care doresc să treacă pragul instituţiei medicale vor trebui să ţină cont de noua regulă. Totuşi, în cazul în care este vorba de persoane cu diferite probleme medicale, le va fi permis accesul şi în afara programului stabilit. „Sigur că da, portarul va întreba fiecare persoană care doreşte să intre în spital pentru ce anume vrea asta. Dacă sunt persoane care au anumit probleme şi trebuie rezolvate vor fi lăsate să intre. De asemenea, pe secţie, dacă sunt persoane care au manifestări respiratorii, nu vor fi lăsate să intre acolo, iar personalul se va asigura că va purta măşti, deci sunt o paletă de măsuri care încearcă să limiteze infecţiile virale în această perioadă în spital. Deocamdată nu au fost probleme majore la nivelul spitalului nostru, dar sigur că trebuie să le prevenim. Ulterior sunt mai greu de tratat”, a mai spus Truţă.
    Trimite prin e-mail