vineri, 22 ianuarie 2016

Publicat la 1/22/2016 12:18:00 p.m. de Anonim

Popescu: Nu ne luați companiile mijlocii!

Companii precum Apa Târnavei Mari S.A. sau Bachmann vor fi preluate în administrare de Fiscul regional din Brașov, ceea ce va afecta în proporție de 40 la sută încasările bugetare la nivelul județului Sibiu, avertizează Grigore Popescu, co-președintele comisiei de buget și politici fiscale a PNL Sibiu. Popescu, fost director executiv al Finanțelor sibiene, a explicat ce ar însemna această măsură pentru economia județului Sibiu.


Autor: Cosmin PAL

„Am înaintat prefectului de Sibiu o adresă prin care atragem atenția asupra acestor aspecte și, totodată, asupra fenomenelor care se vor întâmpla în Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu. Solicităm ca, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul să susțină la nivelul Guvernului României înființarea la Sibiu a Administrației Regionale pentru Contribuabilii Mijlocii a Regiunii Centru și tranformarea a AJPF Sibiu în administrație de categoria A“, a anunțat Popescu, într-o conferință de presă.

Reorganizare amânată

O nouă reorganizare a ANAF, care trebuia definitivată la 1 ianuarie 2016, prevede ca AJFP Sibiu să fie tratată ca o administație de categorie inferioară. „Această măsură este în detrimentul cetățenilor-contribuabili ai județului Sibiu. Măsura este anormală, având în vedere că în momentul reorganizarii din august 2013, DGFP Sibiu era una dintre cele 12 Direcții Generale, dintre cele 42 din țară, care avea structura de administrație a persoanelor fizice, iar acum, după doi ani și jumătate, se consideră că nu mai este necesară. Se impune ca municipiul Sibiu, care are un număr mai mare de locuitori față de municipiile Târgu Mureș și Bacău, să fie declarat ca administrație de categoria A“, este de părere Popescu.

Efecte negative

Popescu susține că desființarea structurii de contribuabili mijlocii de la Sibiu, care se preia de DGRFP Brașov, este în detrimentul mediului de afaceri. „Peste 340 de societăți vor fi preluate în administrare de Administrația Regională pentru Contribuabili Mijlocii a Regiunii Centru-Brașov care urmează să fie înființată. Din categoria firmelor care vor fi preluate de Brașov sunt firme care aparțin unităților administativ teritoriale: Aeroportul, Tursib, Apă Canal, Piețe Sibiu, Apa Târnavei Mari, DPC, firme cu capital străin: Bachmann, Bramac, Cargill, Deco Rame, Mainetti și firme cu capital autohton: Construcții, Sinecon, Unimat, Apollo, clinica Polisano, Trans Agape, Simpa“. Cele aproximativ 340 de societăți mijlocii reprezintă în jur de 40% din încasările actuale, adică 0,8 miliarde de lei.
    Trimite prin e-mail