vineri, 4 decembrie 2015

Publicat la 12/04/2015 12:38:00 p.m. de Redacţie

Cadouri de Crăciun! Vârstnicii primesc diplome și bani



Octogenarii şi cuplurile de aur vor fi premiate săptămâna viitoare de municipalitate.


Autor: Alex PÎNTEA

55 de cupluri care au aniversat 50 ani de căsătorie anul acesta sunt chemate, miercurea viitoare, la Casa Căsătoriilor. Municipalitatea le va oferi fiecăruia o diplomă şi o recompensă materială. În aceeaşi zi, 231 de octogenari vor primi şi ei un cadou de sărbători în sala de şedinţe „Daniel Thellmann“ din cadrul Primăriei Mediaş.

Cupluri de aur

Pe 9 decembrie, cele 55 de familii care au împlinit o jumătate de veac de căsnicie vor primi recunoașterea cuvenită din partea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanei. Fiecare va primi câte o diplomă de excelenţă şi un premiu în valoare de 600 de lei. În debutul ceremoniei, un cuplu va rememora clipa în care în urmă cu 50 de ani s-a căsătorit şi va spune din nou „da“ în faţa ofiţerului stării civile.

Surpriză plăcută

Pentru 231 de pensionari din municipiul Mediaş care au aniversat anul acesta vârsta de 80 de ani, sărbătoarea Crăciunului va veni ceva mai devreme, cu un mic cadou. Primăria Mediaş şi Consiliul Local le vor oferi fiecăruia o sumă de bani, în semn de preţuire şi respect. „Dorim să îi felicităm pentru performanţa de a atinge vârsta de 80 de ani. La această vârstă se pot uita în urmă să vadă ce au realizat pentru ei şi pentru acest oraş. De asta am decis să le oferim o diplomă de excelenţă şi o mică sumă de bani”, motivează viceprimarul George Petrescu.

De la bugetul local

Bugetul alocat Direcţiei de Asistenţă Socială pentru aceste premii este de 33.000 de lei în cazul premierii cuplurilor care au aniversat nunta de aur şi circa 92.000 de lei pentru persoanele care au împlinit anul acesta vârsta de 80 de ani. Banii provin de la bugetul local al municipiului de pe Târnava Mare. De opt ani de zile, la Mediaş, toţi octogenarii primesc câte un premiu, iar toate cuplurile de aur sunt şi ele premiate în acelaşi fel în urma unei hotărâri adoptate de către Consiliul Local.

Se dau tichetele sociale

791 de pensionari din municipiul Mediaş primesc, în perioada 2-4 decembrie, tichete sociale de Crăciun. Este vorba de categoria de pensionari la limită de vârstă sau în pensie anticipată, cu un venit lunar de maxim 570 de lei. Distribuirea acestora se face ca măsură de protecţie socială în baza hotărârii nr. 9/2015 a Consiliului Local. Tichetele sociale se acordă de patru ori pe an, cu ocazia sărbătorilor de 8 Martie, Paşti, Ziua Internaţională a Vârstnicului şi Crăciun.
    Trimite prin e-mail