sâmbătă, 3 octombrie 2015

Publicat la 10/03/2015 12:11:00 a.m. de Redacţie

Sărbătoare la cea de-a treia ediţie

Ziua Recoltei va fi sărbătorită, duminică, şi în comuna Târnava.


Autor: Alex PÎNTEA

Primul week-end din luna octombrie este unul de sărbătoare pentru locuitorii comunei Târnava. Aceştia vor marca Ziua Recoltei, printr-un eveniment ajuns la cea de-a treia ediţie. Cu această ocazie, gospodinele îşi vor putea umple cămările cu produse comercializate la preţ de producător. 

Evenimente variate

Programul evenimentului este presărat cu activităţi pentru toate gusturile. Astfel, duminică dimineaţa, la ora 10, se va deschide expoziția de animale și produse tradiționale  şi se va da startul concursului „Ceaunul Târnavei”. „Vom avea expoziţii de animale și produse tradiționale, concursuri de toamnă, iar cel mai așteptat în fiecare an este «Ceaunul Târnavei», unde cei mai pricepuți bucătari se vor întrece la pregătirea celui mai bun ceaun. Nu vor lipsi standurile cu legume şi fructe ale producătorilor locali sau din judeţ”, a dezvăluit Norbert Pleiner, primarul comunei Târnava. 

Program artistic

Cu ocazia Zilei Recoltei, organizatorii au pregătit şi un program artistic. Acesta va fi susţinut de interpreţi precum Gicu și Antonia Maria Muntean, Luminița Dejan, Jeni Banea şi Ansamblul Folcloric „Purtata Mediaș”. Elementul de noutate de anul acesta îl reprezintă expoziția handmade a medieșencei Doina Florea, un maestru desăvârșit în arta quiling. Ziua se va încheia cu tradiționalul foc de tabără și momentul mult așteptat de lansare a lampioanelor.

Eveniment de tradiţie

Ziua Recoltei la Târnava a ajuns la cea de-a treia ediţie consecutivă. Organizatorii spun că vor continua această tradiţie pentru a-i sărbători pe cei care muncesc pământul. „Majoritatea locuitorilor comunei Târnava lucrează pământul și asta înseamnă agricultura. Își completează veniturile și asigură hrana la animalele pe care le cresc. Așa cum am spus și anul trecut, merită să fie sărbătoriți pentru munca depusă pe parcursul anului. Îi invităm pe toți, dar şi pe cei care îşi doresc să fie alături de noi la acest prilej de sărbătoare. Am ajuns la cea de-a treia ediție, iar promisiunea mea a fost aceea de a organiza în fiecare an Ziua Recoltei, făcând din acest eveniment, la fel ca și celelalte, unul de tradiţie al comunei noastre”, promite edilul din Târnava.
    Trimite prin e-mail